BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο

Μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης της εξισωτικής και τις ανακοινώσεις του υπουργείου για εμβόλιμη δόση, κάποιοι πίστεψαν ότι κάτι έγινε, οι προσευχές μας εισακούστηκαν και ο Σεπτέμβρης θα φέρει χρήμα! Αφελώς ίσως, ο αναπληρωτής προσγείωσε τους κτηνοτρόφους με τους οποίους συναντήθηκε εύκολα και γρήγορα!

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0

Οι βοσκότοποι που έχουν γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το έτος 2013 είναι μια οριστική διαδικασία που έχει ολοκληρωθεί, δεν αλλάζουν τα δεδομένα για τις αποζημιώσεις του 2013! Θα δοθούν κι άλλα χρήματα για την εξισωτική, αλλά θα είναι και πάλι λίγα στο πνεύμα των αποζημιώσεων που έχουν ήδη γίνει, τους διαβεβαίωσε!

Απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο και ο υπουργός μας! Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις βουλευτών της περιφέρειας, που τον πολιόρκησαν στη Βουλή, για διευκρινήσεις σχετικά με την πληρωμή της εξισωτικής, τους αποστόμωσε: «Δεν φταίμε εμείς, τα βρήκαμε τα προβλήματα». Δεν ξέχασε, βέβαια, να τους υπενθυμίσει ότι γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί στους κτηνοτρόφους με επόμενη πληρωμή το Σεπτέμβριο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό….

Μεγάλο ποσό, είπα, και θυμήθηκα τη νιτρορύπανση! Νέο μέτωπο στους αγρότες άνοιξε η άλλη πολύαναμενόμενη εξόφληση των νιτρικών! Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ μιλάει για πληρωμή 8,2 εκατ. ευρώ σε 2.109 δικαιούχους, την ώρα που οι Θεσσαλοί μόνο έχουν λαμβάνειν 2.889.962,23 ευρώ για 733 άτομα για την πενταετία και 1.333.244,35 ευρώ για 453 άτομα για τη διετία. Τόσοι λίγοι είναι οι υπόλοιποι ή τόσα λίγα θα πάρουν;

Χώρια οι κομμένοι και όσοι έχουν ποινές! Εκατοντάδες είναι οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τις καταστάσεις πληρωμής, με μηδενικό ποσό ενίσχυσης και στα δύο προγράμματα, ενώ αρκούντες είναι και αυτοί στους οποίους επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές, με αποτέλεσμα τα ποσά που βλέπουν στα βιβλιάριά τους να είναι σημαντικά κουτσουρεμένα!

«Κουρεμένη» στα 18 ευρώ είναι η τιμή αγοράς νέας κυψέλης, όπως βγήκε από τη σχετική απόφαση για τους μελισσοκόμους. Και μπορεί να αυξήθηκε το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού για το Μέτρο, ωστόσο οι δικαιούχοι δεν θα ενισχύονται βάση ποσοστού, όπως πέρυσι, που έπαιρναν το 80% για δαπάνες μέχρι και 25 ευρώ. Φέτος, η τιμή είναι φιξ, ότι αγοράσεις, θα πληρωθείς το ίδιο και βέβαια λιγότερο από το μέγιστο περσινό.  

Χαμηλότερες θα είναι και οι τιμές του καπνού και ειδικότερα της ποικιλίας Κατερίνη, χτυπάει το καμπανάκι η ΠΑΣΕΓΕΣ, που εκφράζει την ανησυχία της για την καλλιέργεια στο σύνολό της στη χώρα μας αλλά και τις εμπορικές τιμές του προϊόντος για το 2014 ειδικότερα. Ως θεσμικό όργανο των αγροτών χτυπάει το καμπανάκι στους μεσίτες να διαμορφώσουν για τον καπνό ικανοποιητικές τιμές, με στόχο τη διατήρηση και γιατί όχι την επέκταση της καπνοκαλλιέργειας στη χώρα μας!! Λες;;;

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία