BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Εν αναμονή της απάντησης των Βρυξελλών οι συνδεδεμένες

Όχι ότι γίνονται πληρωµές και τις χάνουν οι αγρότες γιατί δεν ενηµερώνονται, αλλά πάντως όταν γίνονται από την αγωνία του κόσµου να δουν τι έχουν λαµβάνειν το βγάζουν off το σύστηµα. Αντικαταστάθηκε, σου λέει, το παλιό που δεν καλολειτουργούσε µε το ΙΡΙΣ.

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0

Και ο παραγωγός µε το όνοµα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του taxisnet µπαίνει και σ’ αυτό για να ενηµερωθεί για τις πληρωµές. Μόνο που τώρα τελευταία, λόγω αναβαθµίσεων και της προσπάθειας να συνδεθεί µε τη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων, όλο µπλοκάρει!

Μπέρδεµα µε τις συνδεδεµένες, που ζητούν τροποποιήσεις, αλλά όλα βρίσκονται στον αέρα! Καταρχήν, τα αιτήµατα για αλλαγές που έχει υποβάλλει η χώρα µας από τον περασµένο Αύγουστο, περιµένουν ακόµα την απάντηση της Κοµισιόν. Ενόψει δε της νέας σποράς, πολλοί είναι οι παραγωγοί που θα ήθελαν να γνώριζαν τι θα γίνει για να κανονίσουν το καλλιεργητικό τους πλάνο! Πάντως, τα πράγµατα δείχνουν µάλλον πιο ξεκάθαρα στο θέµα της κρητικής σταφίδας, αφού «κανένας φορέας ή υπηρεσία δεν αιτήθηκε την ένταξη της σουλτανίνας στις συνδεδεµένες, µε γραπτό ή προφορικό µήνυµα στο αρµόδιο τµήµα Αµπέλου και Ελαίας του υπουργείου», όπως λέει ο υφυπουργός Βασίλης.

Αρνητική η απάντηση Αποστόλου στο αίτηµα του ∆ήµου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για αποζηµιώσεις στους ελαιοκαλλιεργητές από το γλοιοσπόριο. Η ζηµιά, λένε οι παραγωγοί, για πολλούς είναι καθολικές, όµως ο υπουργός είναι ξεκάθαρος: «…το πρόβληµα της µυκητολογικής προσβολής από γλοιοσπόριο στην ελαιοκαλλιέργεια της περιοχής, µπορεί να αποφευχθεί µε την έγκαιρη εφαρµογή προληπτικών ψεκασµών και ενδεχοµένως µε την εφαρµογή κατάλληλων καλλιεργητικών τεχνικών». Ας προσέχατε, δηλαδή!

Τα πράγµατα στη θέση τους για τους προέδρους συνεταιρισµών, που έχουν πολλά στο κεφάλι τους και το µόνο που τους έλειπε ήταν να πληρώνουν και ασφαλιστικές εισφορές επειδή είναι πρόεδροι, έσπευσε να βάλει η δικηγόρος Μητροπούλου. Όπως εξηγεί, εισφορές 34,10% του καθαρού τους εισοδήµατος θα καταβάλλουν στον ΕΦΚΑ, οι πρόεδροι συνεταιρισµών µε κύκλο εργασιών άνω των 10.000.000 ευρώ. Άλλωστε, τα µέλη του ΔΣ ενός συνεταιρισµού δεν αµείβονται, παρά µόνο αν το αποφασίσει η γενική συνέλευση!

Στα φορολογικά και οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος καλούνται µέχρι τις 28 Φλεβάρη να υποβάλλουν συγκεντρωτική κατάσταση εξόδων (τις γνωστές ΜΥΦ) ηλεκτρονικά. Μαζί πρέπει να προσκοµίσουν και όλα τα παραστατικά του 2016. Μόνο, που όπως λέει φίλος αγρότης, αν δεν βγάλει πρώτα ο ΟΓΑ τα εκκαθαριστικά που χρειάζεται να µπουν στις συγκεντρωτικές δαπάνες του ΜΥΦ, θα χρειαστούν δυο τρεις ακόµα παρατάσεις!  

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία