BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Με ανεξόφλητες εισφορές ούτε Χριστούγεννα οι αποζημιώσεις

Ευχαριστηµένοι δηλώνουν, όπου βρεθούν, πρόεδρος κι αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ για την ταχεία και αποτελεσµατική ανταπόκριση των γεωπόνων του οργανισµού στις εκτιµήσεις, από τις φετινές πολλές και συνεχείς ζηµιές! Βέβαια, εκεί που θα ξεµπέρδευαν τον Ιούλιο µε τα περσινά, τώρα λένε γι’ Αύγουστο…. και όσο για τις φετινές βροχές οι πληρωµές τέλος του έτους, µε την προϋπόθεση ότι έχουν εισπραχθεί οι εισφορές των παραγωγών και υπάρχουν και διαθέσιµα στον Οργανισµό! Αλλιώς τέλος Γενάρη, είπαν πρόσφατα σε κυβερνητικούς βουλευτές Πέλλας και Ηµαθίας… Για να δούµε!

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0
Στα ροδάκινα, πάντως, για το ζηµιογόνο αίτιο των υπερβολικών ή άκαιρων βροχών καλύπτονται ασφαλιστικά οι άµεσες ζηµιές όπως σκάσιµο των καρπών, όµως η καρπόπτωση και η ποιοτική υποβάθµιση των καρπών δεν είναι άµεσες ζηµιές και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά. Αυτό ξεκαθαρίζει η διοίκηση του ΕΛΓΑ και µάλιστα καλεί τους καλλιεργητές Ηµαθίας και Πέλλας να µην υποβάλλουν άσκοπα αιτήσεις ζηµιάς, οι οποίες θα δυσχεράνουν την ήδη βεβαρηµένη, λόγω αυξηµένου όγκου εργασιών, θέση του υποκαταστήµατος Βέροιας, λέει η ανακοίνωση.
Εντάξει, λένε οι κτηνοτρόφοι, µε την παράταση της αποπληρωµής των τελών βόσκησης ως τέλος του έτους γλιτώσαµε προς το παρόν τα έξοδα και την τεράστια ταλαιπωρία! Όµως για να ξέρουν που τους «κλήρωσε» ο επιλέξιµος βοσκότοπος και να µη γίνει λάθος στις οφειλές τους και χάσουν και τη γη τους, ζητούν να βρεθεί τρόπος τα ειδοποιητήρια να σταλούν και από τους λοιπούς δήµους στο δήµο διαµονής των κτηνοτρόφων και η κατάθεση να γίνει σε τραπεζικό λογαριασµό του αντίστοιχου δήµου. Μαρτύριο, αυτή η γραφειοκρατία…
Μαράζι κι αυτό µε τους Νέους Αγρότες! Να θέλουν να δουλέψουν και να επενδύσουν και να µην τους αφήνουν! Φίλος αναγνώστης µας λέει ότι «αν ένας νέος αγρότης κάνει και Σχέδιο Βελτίωσης οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φόροι της 5ετίας που θα πληρώσει θα είναι περισσότεροι από το πριµ της πρώτης εγκατάστασης. Άρα όσοι έκαναν αίτηση επιβάλλεται να εγκριθούν γιατί βλέπω στη πορεία της 5ετίας πολλοί να αναγκάζονται να παραιτηθούν…».
∆εν ξέρουν τι να γίνουν οι αγρότες που εµπλέκονται µε τους δασικούς χάρτες. Και δεν είναι λίγοι. Το είχε αποκαλύψει η Agrenda προ καιρού, το διαπίστωσε και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι φτάνουν τα 128.000 ΑΦΜ, όπως ενηµέρωσε ο αντιπρόεδρος την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής. Μάλιστα ο ίδιος παρουσίασε και µια λύση: «Υπάρχει δυνατότητα στον Κανονισµό, που λέει όταν για πράξεις της διοίκησης ο δικαιούχος της επιδότησης έχει δηλώσει κάποιο αγροτεµάχιο και είναι επιλέξιµο γιατί ασκείται δραστηριότητα, δεν έχει ευθύνη να του ζητήσουν καταλογισµούς και κυρώσεις. Αυτό, όταν δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα». Αν όµως τα βγάλουν όλα υπαιτιότητα του παραγωγού;    
Ο μπλοκατζή
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία