BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Έχει και ρέστα από το Απόθεμα

Άρχισαν και πάλι ένα κλικ νωρίτερα οι πιστώσεις για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, με τον αγροτικό κόσμο να παίρνει εκ πρώτης χαρά, η οποία σβήνει βέβαια για χιλιάδες παραγωγούς αμέσως μετά με τις κατασχέσεις που ακολούθησαν. Μαζί με τις πιστώσεις, κατά τα γνωστά, τρέχουν και οι συμψηφισμοί με χρέη προς το δημόσιο (εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ και όχι μόνο), αλλά και με οφειλές προς τους δήμους και του ΤΟΕΒ (πληρωμές βοσκοτόπων, άρδευσης και πάει λέγοντας...).

Είναι καλός ο νέος νόμος

3
0

Τα έφεραν από ‘δω, τα πήγαν από ‘κει, µόλις 31.000 αγρότες καλύπτει για το 2017 το Εθνικό Απόθεµα. Είχαν δηµιουργηθεί προσδοκίες αρχικά, καθώς και οι αιτήσεις ήταν τουλάχιστον οι διπλές από αυτές που τελικά εγκρίθηκαν, ωστόσο οι αντιπρόεδροι του Οργανισµού Πληρωµών τα είχαν πει εδώ και µέρες στην Agrenda! Μην περιµένετε περισσότερα! Όσο για την παρακράτηση του 4,5%, µπορεί να δοθεί πίσω στους αγρότες οριζόντια, από το νέο έτος πια… Αλλά κι αυτά δεν θα είναι σοβαρά ποσά, λένε οι αγρότες!

∆εν έφτασαν στο γενικό γραµµατέα οι µέρες εκτός έδρας που του είχαν εγκριθεί, λόγω της µεγάλης ανάγκης επίλυσης και προώθησης θεµάτων του αγροτικού τοµέα σε όλη την επικράτεια και εκπροσώπησης του υπουργείου σε εκθέσεις, ηµερίδες και συσκέψεις γύρω από τα αγροτικά προϊόντα στις οποίες συµµετέχει ή οργανώνει. Τον έφαγαν οι δρόµοι τον γενικό, ευτυχώς τουλάχιστον που η παρουσία του ανά τη χώρα έχει ουσία, αφού αποσαφηνίζει θέµατα και ξεµπερδεύει τους αγρότες και φωτίζει ασαφείς λεπτοµέρειες στα προγράµµατα που δεν είναι εύκολα κατανοητές από τον αγροτικό κόσµο.     

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισµα καταλόγισε στα πεπραγµένα της Ν∆ όσον αφορά τους αγρότες ο Λαρισαίος κυβερνητικός βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος. Είναι λάθος να µιλάµε για υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές διότι δεν ισχύει αυτό στην πράξη, ενώ για τους συνεταιρισµούς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει χρονίζοντα προβλήµατα, όπως συνέβη µε την άλλοτε κραταιά Ένωση Λάρισας. Μάλιστα  τόνισε ότι «θα ξαναφτιάξουµε τους συνεταιρισµούς και τα λαµόγια θα µείνουν απ’έξω».

Ανενόχλητα στους κεντρικούς δρόµους των Σπαθάδων στα Τριίκαλα κυκλοφορούν αδέσποτα µοσχάρια, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού. Το κακό έχει παραγίνει, λένε, τα ζώα έχουν ρηµάξει κήπους και ιδιοκτησίες. Ουκ ολίγες οι συγκρούσεις αγελάδων και µοσχαριών µε ΙΧ! Απηυδισµένοι οι χωριανοί θα φτάσουν ως την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, προκειµένου να «µαζευτούν» τα µοσχάρια που τους έκαναν τη ζωή κόλαση.

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία