BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Για τον φόβο των Ιουδαίων, η εντολή για πετρέλαιο δόθηκε

Κάτι που θα πήγαινε ο πρωθυπουργός στη Λάρισα, κάτι που οι αγρότες ήταν στους δρόμους, πέρυσι τελευταία ημέρα του Γενάρη πιστώθηκαν τα χρήματα για το αγροτικό πετρέλαιο. Κάτι παρόμοιο «παίζει» και για φέτος….

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0

Μέχρι τέλος του μήνα, σου λένε, από το Οικονομικών πληρωμές για τον περιβόητο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο του 2015 δεν προβλέπονται. Επείγουν συντάξεις και τρέχουσες πληρωμές… Όμως η εντολή δόθηκε άνωθεν και στα μέσα του επόμενου μήνα θα γίνει η δουλειά! Φοβάμαι και να το πιστέψω.... 

Ενόψει μπλόκων, ενημερώνει τους αγρότες, ο υπουργός της πλατείας Βάθη ότι «οι ενισχύσεις από τους κοινοτικούς πόρους έφτασαν στα 3 δισ. ευρώ τη χρονιά που πέρας  και δεν γίνεται να πληρώνονται και κοινοτικές ενισχύσεις αλλά να υπάρχουν και κρατικές ενισχύσεις, καθώς σύμφωνα με την ΚΑΠ κάτι τέτοιο απαγορεύεται». Δεν είναι σίγουρο ότι απαγορεύεται το σίγουρο είναι ότι η ελληνική οικονομία δεν σηκώνει επιπλέον έξοδα.... Άσε που «οι ενισχύσεις πληρώνονται κανονικά στην ώρα τους, χωρίς την απώλεια ούτε ενός ευρώ», δεν ξεχνά να επαναλάβει ο Βαγγέλης.

Μετάθεση του προβλήματος αποτελεί η παράταση της προθεσμίας για την εξόφληση των μισθωμάτων για τους δημόσιους βοσκότοπους φωνάζουν οι κτηνοτρόφοι. Αιχμηρή η ανακοίνωση του συνεταιρισμού Κεφαλονιάς που χαρακτηρίζει απαράδεκτη και παράνομη την «τεχνική λύση», γιατί ζητά από τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού να απαρνηθεί τις ιδιωτικές εκτάσεις του τις οποίες έχει νόμιμα αγοράσει, κληρονομήσει και δηλώνει στο Ε9 ενώ ταυτόχρονα πληρώνει ΕΝΦΙΑ και ΕΛΓΑ, και να υπογράψει ότι είναι δημοτικές εκτάσεις καταβάλλοντας υποχρεωτικά τα παράλογα μισθώματα.

Σαν να μην έφτανε που οι κτηνοτρόφοι με ιδιωτικό βοσκότοπο καλούνται να πληρώσουν τις βοσκήσιμες γαίες που δεν βόσκουν, ο Τάκης με τα Λεμόνια διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι «δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να λέει ότι δεν θα δοθούν επιδοτήσεις αν δεν πληρώσει ο παραγωγός τα μισθώματα»! οπότε και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί σε τέτοια περίπτωση, λέει σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Έξαλλος φίλος αγρότης μιλά για αρνί γάλακτος 3,5 ευρώ, πρόβειο γάλα 0,85 ευρώ, τιμές με τις οποίες η κτηνοτροφία πεθαίνει. Γι’ αυτό οι παραγωγοί ζητούν να κλείσουν οι τυροκομικές μονάδες που εισάγουν γάλα και παράγουν φέτα, αλλά και να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις κρέατος και γάλακτος. Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά έφτασε η κατάσταση στην εποχή των παππούδων μας που τους έδιναν ό,τι ήθελαν, λέει ο φίλος κτηνοτρόφος και ζητά από τους συναδέρφους του να οργανωθούν πριν τους κατασπαράξουν τα κοπάδια!

Ξεκίνησαν τα Σχέδια Βελτίωσης, θετικό, λέει φίλος αγρότης της Agrenda. Βέβαια, δεν μπορούν να χαρούν όλοι, σημειώνει ο ίδιος. Ζητάνε -σου λέει- φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, που σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν όλοι οι νέοι αγρότες στις απαιτήσεις του δεκαετούς προγράμματος μέχρι το τέλος του…. Η κατάσταση, άλλωστε, δεν είναι εύκολη…

Μπορεί να ήταν δικό τους το «ακατάλληλο» κρέας, όμως οι ιταλικές αρχές έκαναν καλά τη δουλειά τους και γλίτωσαν την ελληνική αγορά από την εισαγωγή αλλοιωμένου προϊόντος. Σε έλεγχο φορτηγού με ελληνικές πινακίδες στο λιμάνι της Ανκόνα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις τόνοι κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος και νωπών πουλερικών, που θα διέρχονταν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν διατηρούνταν σε ενδεικνυόμενη θερμοκρασία. Και ο Έλληνας οδηγός τσίμπησε πρόστιμο 2.000 ευρώ, έτσι για να μαθαίνει!

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία