BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Όταν ψέκαζαν τις ρόδες των αυτοκινήτων

Ειδικά δικαιώµατα κτηνοτρόφων χωρίς γη και υπόλοιπα από τη συνδεδεµένη βάµβακος έµειναν εκτός της µεγάλης πληρωµής της περασµένης εβδοµάδας. Για τα µεν ζωικά υπολείπονται περί τα 3,38 εκατ. ευρώ, µε τα περισσότερα λεφτά να αφορούν τα βοοειδή, ενώ για το βαµβάκι οι ενστάσεις -λένε οι αρµόδιοι του Οργανισµού Πληρωµών- δεν έχουν ακόµα ολοκληρωθεί, οπότε πρέπει να κάνουν υποµονή! Και εντάξει τα ζωικά τα «κανόνισαν», όµως για τη συνδεδεµένη εκφράζονται φόβοι ότι θα ξεµείνει για τα τέλη Ιουνίου! Πολλή δουλειά! Ίδωµεν…

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0

Ακόµα να διευθετηθεί το ζήτηµα µε τις οφειλές των αγροτών και των ΤΟΕΒ στη ∆ΕΗ, σου λέει ο βουλευτής Τρικάλων Σκρέκας, µιλώντας για ξαφνικό θάνατο χιλιάδων αγροτών. Είναι απλό, η ∆ΕΗ έχει αποφασίσει για όλα τα χρέη οριζόντια ρύθµιση που περιλαµβάνει προκαταβολή τουλάχιστον σε ύψος 30% της οφειλής και την εξόφληση σε 24 δόσεις. Στην επανασύνδεση δε µετά τη ρύθµιση ή την εξόφληση, γίνεται η επανασύνδεση για «επαγγελµατικό» και όχι για «αγροτικό» τιµολόγιο, καταγγέλλουν οι αγρότες. Κι αυτό αφορά όσους δεν έχουν άδεια χρήσης νερού.

Όταν άνοιξε ο εξωδικαστικός τον προηγούµενο Αύγουστο, είπαν στους αγρότες ότι δεν εντάσσονται! Όµως καθησύχασαν τον παραγωγικό κόσµο ότι η κυβέρνηση ετοιµάζει λύση για τα αγροτικά χρέη στην πρώην ΑΤΕ, η οποία θα είχε τεθεί σε εφαρµογή τον περασµένο Σεπτέµβριο. Έφτασε Μάιος και αφού καθαρόγραψαν αισίως τις σχετικές ρυθµίσεις, αναµένεται η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρµας! Μόνο που αυτά τα πράγµατα είναι λίγο επίφοβα… Είδατε τι έγινε µε το µηχανογραφικό για το Εξοικονοµώ;  

Μνήµες από το 1955, την εποχή της φυλλοξήρας, όταν ψέκαζαν τους τροχούς των αυτοκινήτων για να µη φτάσει η ασθένεια από την υπόλοιπη Ελλάδα στην Κρήτη, φέρνει η υπόθεση του βακτηρίου της Xylella, λένε οι παλιοί στο νησί! Το θέµα είναι ότι κανείς δεν ξέρει αν το βακτήριο έχει ήδη «πατήσει» στην Κρήτη και δυστυχώς οι ελαιοπαραγωγοί θα το διαπιστώσουν …. αργότερα! Λύση, λένε κάποιοι, µε κυβερνητική απόφαση, να µπουν σε καραντίνα για τη χώρα µας όλες οι περιοχές στις οποίες έχει εκδηλωθεί το βακτήριο.

Μπίλιες έγιναν πάλι νυν και πρώην διοίκηση της Ένωσης Λάρισας! Ο παλιός πρόεδρος ζητά τα περιβόητα πρακτικά που θεωρεί ότι τον αθωώνουν πανηγυρικά σχετικά µε τα χρέη της οργάνωσης που εκκρεµούν και ο σηµερινός δεν τα δίνει γιατί το να µη δίνονται πρακτικά είναι απόφαση της προηγούµενης διοίκησης, ούτε καν δηλαδή δική τους, όπως του εξηγεί! Από την άλλη, όταν ο Σιδερόπουλος τον εγκαλεί ότι δεν εφαρµόζει την απόφαση της διοίκησης για µείωση 30% στις δηλώσεις ΟΣ∆Ε για τα µέλη του συνεταιρισµού, ο Παπαδόπουλος του απαντά ότι ακολουθεί την απόφαση του εργολάβου! Τέλος!  

Ο μπλοκατζής


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία