BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τα τρόφιμα στη διεθνή αγορά

Απίστευτη επιτυχία είχε η απευθείας πώληση τροφίμων στην καρδιά του Παρισιού και συγκεκριμένα στην ιστορική πλατεία της Βαστίλης από τους αγρότες μέλη του συνδικάτου Modef. Συνολικά 50 τόνοι προϊόντων διατέθηκαν σε τιμές συμφέρουσες τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους αγρότες, που θέλησαν με την κίνηση αυτή να καταγγείλουν την τιμολογιακή πολιτική των σουπερμάρκετ.

Τα τρόφιμα στη διεθνή αγορά

2
0

• Για πρώτη φορά στην ιστορία της μάχης της «Τοματίνα» στην κωμόπολη Μπουνιόλ από το 1945, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να χρεώνουν για τη συμμετοχή στο έθιμο, καθώς αντιμετωπίζουν και αυτές οικονομικά προβλήματα και αναζητούνται τρόποι να καλυφθεί το κόστος της φιέστας. Το αντίτιμο για τη συμμετοχή ορίστηκε στα 10 ευρώ για τους επισκέπτες της κωμόπολη που υπολογίζονται γύρω στους 20.000. Οι περίπου 5.000 μόνιμοι κάτοικοι εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση πληρωμής εισιτηρίου.

 

• Σε ρεκόρ πωλήσεων οδηγήθηκε η μέντα χάρη στο κύμα καύσωνα του Ιουλίου, σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής φρέσκων βοτάνων «The Fresh Herb Company» της Μεγ. Βρετανίας. Οι πωλήσεις φρέσκιας μέντας εκτινάχθηκαν κατά 45% τον Ιούλιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι. Η Fresh Herb Company θεωρεί ότι η αυξανόμενη ζήτηση για μέντα οφείλεται αφενός στο ζεστό καιρό αφετέρου στη βρετανική μανία για το αλκοολούχο ποτό Pimms, που συνοδεύεται με φρέσκια μέντα.

 

• Μέχρι πρότινος υπήρχαν αυτόματοι πωλητές για σνακ, καφέδες, αναψυκτικά, ή σπανιότερα τα τελευταία χρόνια για τσιγάρα. Ακόμα είχαν δημιουργηθεί αυτόματοι πωλητές μπανάνας στην Ιαπωνία, ενώ στη Μόσχα είχε δοκιμαστεί χωρίς επιτυχία ένα μηχάνημα για μπέργκερ. Τώρα όμως έρχεται η πραγματική επανάσταση στους αυτόματους πωλητές με την πώληση τηγανητής πατάτας. Το πρώτο αυτόματο μηχάνημα για τηγανητές πατάτες («Corner Chips») τοποθετήθηκε έξω από σουπερμάρκετ στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, όπου τα γεώμηλα αποτελούν σχεδόν εθνικό σύμβολο.

 

•Το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας (USDA), αποφάσισε μετά από 11 χρόνια την άρση της απαγόρευσης, εισαγωγής αιγυπτιακών εσπεριδοειδών στην αμερικάνικη αγορά. Η εισαγωγή πορτοκαλιών και μανταρινιών από την Αίγυπτο είχαν απαγορευθεί το 2002, λόγω της ύπαρξης καταστρεπτικών ζωυφίων σε αυτά.

 

• Η Ρωσία αύξησε τις εξαγωγές κρέατος τους πρώτες 7 μήνες του χρόνου κατά 20.000 τόνους. Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο, εξήγαγε 11.290 τόνους κρέατος παρουσιάζοντας αύξηση 24,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Η μεγάλη πλειοψηφία των εξαγωγών αποτελείται κυρίως από πουλερικά. Η πτηνοτροφική βιομηχανία της Ρωσίας έχει εξελιχθεί σε εξαγωγικό τομέα, ενώ τυγχάνει τα τελευταία χρόνια της κρατικής επιχορήγησης και υποστήριξης.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία