BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Κομμένα τα περί φορολόγησης επιδοτήσεων

«Θα µας ξεροτηγανίσουν οι δανειστές» είπε απογοητευµένος ο Βαγγέλης (έχοντας µάλλον κατά νου τα νόστιµα Ευβοιώτικα τηγανόψωµα), λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσίαζε τα νέα πρόσωπα της διοικητικής µηχανής του υπουργείου. Κάπως έτσι, η επιδότηση κατά 50% του ασφαλίστρου ΕΛΓΑ που είχε αναφέρει στην Παναιγιάλειο στην Πάτρα, µετατράπηκε σε αύξηση ασφαλίστρου για κάλυψη περισσότερων κινδύνων. Αυτό κι αν είναι ξεροτηγάνισµα!

Τρύπια βάρκα 356

0
0
Η ανάγκη αποφυγής κρουσµάτων από τον καταρροϊκό αυξάνει τις πωλήσεις µας, λένε οι πρατηριούχοι της επαρχίας, τρίβοντας τα χέρια τους. Το ίδιο δεν ισχύει βέβαια για τους… έρµους τους κτηνοτρόφους που αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν πετρέλαιο. Το οποίο χρησιµοποιούν ως εντοµοαπωθητικό, ανέκαθεν στη χώρα µας και µάλιστα µε καλά αποτελέσµατα, όπως µας αναφέρουν φίλοι κτηνοτρόφοι.

Για να λέµε βέβαια και του στραβού το δίκιο, το ράντισµα µε πετρέλαιο περιµετρικά των µονάδων, µπορεί µεν να προφυλάσσει και να αποµακρύνει τα κουνούπια που δυνητικά µεταφέρουν τον ιό που προκαλεί καταρροϊκό, αλλά ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός και χρειάζεται προσοχή. Πόσο µάλλον ενόψει καλοκαιριού. Οπότε προσοχή!  

Στο δρόµο που χάραξε ο Βαρουφάκης, δηλαδή της ανάποδης κολοτούµπας κινείται και ο Αποστόλου. Έτσι, από την σκληρή γραµµή του θα αλλάξω την ΚΑΠ, τώρα ψάχνει µέσα από την οδό της ευελιξίας τις καλύτερες λύσεις. Όπως είπε από την Πατρα, «τη ΚΑΠ δεν τη διαµορφώσαµε εµείς, αλλά καλούµαστε να τη διαχειριστούµε και αυτό αναγκαστικά απαιτεί ευελιξία γιατί µε το «καταγγέλω» στο στόµα δεν βρίσκονται ρεαλιστικές λύσεις.. η ευελιξία θα επιτρέψει να εξοµαλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις».      

Οι κοινοτικές ενισχύσεις επειδή κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασµό των αγροτών οι προηγούµενοι σύµφωνα µε τον αναπληρωτή είχαν εφεύρει τη διαδικασία να τις θεωρούν αποταµίευση, και άρα να θεωρούνται φορολογητέο εισόδηµα. Αυτά κοµµένα, λέει ο Βαγγέλης, που υπόσχεται ειδική διάταξη στο νέο φορολογικό νοµοσχέδιο που θα βάζει τα πράγµατα στη σωστή τους βάση.

Το πρωί στα πρόβατα, το µεσηµέρι µε τη Βουλγάρα τη Σταύρενα, το βράδυ σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο τοπικού σταθµού. Ο πρόεδρος είναι πολυάσχολος, το δείχνει ενώ δεν λέει όχι ούτε σε µια selfie µ’ ένα… πρόβατο. Και επειδή, όπως λέει πως είναι από τους λίγους που παράγουν πλούτο σε τούτη τη χώρα, χαλάλι.   
O ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία