BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Ανακατεύτηκε με τα πίτουρα, αλλά δεν την έφαγαν οι κότες

Το δεύτερο και πιο σοβαρό πακέτο απλοποίησης της ΚΑΠ άφησε για την επόµενη χρονιά ο Μεγάλος Φιλ. ∆ηλαδή όσα έχουν να κάνουν µε τα περιβαλλοντικά µέτρα, το γνωστό µας «πρασίνισµα», το καθεστώς Νέων Αγροτών, το εθελοντικό σύστηµα των συνδεδεµένων και ορισµένα θέµατα που αφορούν το ολοκληρωµένο σύστηµα διαχείρισης και ελέγχου (ΟΣ∆Ε) πάνε για το 2016 και η εφαρµογή των απλοποιήσεων αυτών για το 2017. Ζήσε Μάη µου να φας τριφύλλι…

Τρύπια βάρκα 356

1
0
Να ανακατευτεί µε τα πίτουρα χωρίς να τη φάνε οι κότες φαίνεται ότι κατάφερε η Συνεταιριστική Τράπεζα των Χανίων που, αφού µετοχοποίησε τα χρέη που είχαν απέναντί της εµβληµατικές τοπικές βιοµηχανίες όπως η Βιοχύµ και η Ανατολή, έχει κατορθώσει, όπως µαθαίνω, να τις βάλει σε µια σχετικά καλή σειρά. Η δεύτερη µάλιστα –παλαιότερη βιοµηχανία του νησιού- έκλεισε πρόσφατα µια σοβαρή συµφωνία µε πασίγνωστο όµιλο καλλυντικών για την παραγωγή σαπουνιών από ελαιόλαδο.

Ωστόσο δε λείπουν και κάποιες αστοχίες που καλό θα ήταν να αποφεύγονται ιδίως σε µια εποχή όπου η «ονοµασία προέλευσης» έχει τη σηµασία της και παράλληλα λειτουργεί ως εργαλείο υπεραξίας για τον παραγωγό: To Vero Κρητικό αγελαδινό που έκανε πρόσφατα την εµφάνισή του στην αγορά παρασκευάζεται, όπως πληροφορούµαι, µε πρώτη ύλη από την… Ξάνθη. Κατανοητό και δεδοµένο ότι στο νησί δεν ενδηµεί η αγελαδοτροφία, όµως µήπως µια άλλη ονοµασία θα ήταν πιο εύστοχη προκειµένου να µη δηµιουργούνται λανθασµένες εντυπώσεις και στον καταναλωτή;

Παράδειγµα προς µίµηση για την Ελλάδα θα έπρεπε να αποτελεί η κίνηση της νεοσύστατης κυβέρνησης Κάµερον να λάβει µέτρα που θα βελτιώσουν την αγροτική οικονοµία και θα αυξήσουν τα αγροτικά εισοδήµατα της Βρετανίας, µετά από µείωση 4% των αγροτικών εισοδηµάτων για το 2014. Αντίθετα στη χώρα µας η κυβέρνηση κλείνει τα µάτια στα προβλήµατα του αγροτικού τοµέα, αυξάνοντας τη φορολογία των αγροτών σε µία περίοδο τεράστιας κρίσης της ελληνικής οικονοµίας.

Στροφή των αγροτών ψηφοφόρων στη Νέα ∆ηµοκρατία, αν πάµε σε κάλπες σύντοµα, «βλέπει» ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Λαρισαίων Αγροτών. Καθοριστικό ρόλο για το Χρήστο, στην απόφαση αυτή θα παίξει η απόφαση για φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων, στο ποσό πάνω από 12.000 ευρώ, ενώ το αρµόδιο υπουργείο, σύµφωνα µε τον ίδιο θα θερίσει θύελλες.  
O ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία