BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τελικά, φεύγουμε μπροστά;

Τα πράγµατα είναι απλά: Καθαροί κανόνες αγοράς, διευκόλυνση της επιχειρηµατικότητας, άµεση καταβολή των κοινοτικών πόρων και δίκαιο φορολογικό σύστηµα. Boύληση και cash flow χρειάζεται. Γιατί, όπως και να ‘χει, δεν είναι δυνατόν πάντα να σηκώνουν οι επαγγελµατίες του χώρου το βάρος!

Τρύπια βάρκα 356

1
0
Όπως µαθαίνω, όµως, πολλά ζητήµατα διαχείρισης έχουν βρει το δρόµο τους και τεχνικά, οπότε -όπως λέει και ο Αλέξης- φεύγουµε µπροστά. Για να δούµε!  

Έτοιµο, είναι λέει και το νοµοσχέδιο για τα βοσκοτόπια, που αν εισακούστηκαν και οι παρατηρήσεις του υπηρεσιακού, θα λύνει πράγµατι πολλά ζητήµατα επιλεξιµότητας. Εξάλλου, και ο Βαγγέλης, το εν λόγω θέµα το είχε πάρει πάνω του.

«Πρώτα σε αγνοούν, µετά σε κοροϊδεύουν, µετά σε πολεµούν, µετά τους νικάς…», λέει ο Βάκης που χάριν της µεγάλης ιδέας κοντεύει να µείνει στον άσσο. Βέβαια κάποιοι τον κατηγορούν ότι «άρπαξε» 500 χιλιάρικα και του διέγραψαν χρέος, ενώ όπως ο ίδιος υποστηρίζει δεν είχε λεφτά ούτε για σχολική κασετίνα στο παιδί του.

∆εν ξέρω αν είναι πολλά τα 20 χιλιαρικάκια για µια µελέτη που αφορά τα σύκα της Αττικής, πάντως η Ρένα υπέγραψε σύµβαση µε το Μπενάκειο. Σου λέει από το αποτέλεσµα της έρευνας θα λυθούν θέµατα φυτοϋγείας που παρουσιάζονται στην καλλιέργεια του Μαρκόπουλου, εισφέροντας στην τοπική οικονοµία περί τα 2 εκατ. από εξαγωγές και εγχώρια κατανάλωση. Στη Βάθη, τα βλέπουν αυτά ή ακόµα τακτοποιούνται;

«Πάγο» στα όνειρα για πρόσθετη κεφαλαιακή ένεση στην ΕΒΖ, αλλά και στα σενάρια για το ενδεχόµενο διενέργειας ενός νέου πλειοδοτικού διαγωνισµού για τη ρευστοποίηση της συµµετοχής του στη ζαχαροβιοµηχανία, έβαλε ο εκπρόσωπος του ειδικού εκκαθαριστή της (πρώην) ΑΤΕ. Τα 30 εκατ. ευρώ, που µπήκαν µε την πράξη νοµοθετικού περιεχοµένου, τον περασµένο Απρίλιο, ήταν -σου λέει- τα τελευταία. Άσε που και ένας νέος διαγωνισµός θα ήταν άσκοπος.

Ξέφραγο αµπέλι θυµίζει η εγχώρια αγορά βοτάνων που κυκλοφορούν µέσω λαϊκών, σούπερ µάρκετ και καταστηµάτων βιολογικών. Κάποιοι εκµεταλλεύονται το κενό ρύθµισης, που υπάρχει από τον EFSA και αναγράφουν στις συσκευασίες κάθε λογής ισχυρισµούς υγείας –ακόµη και για καταπολέµηση του καρκίνου- µε αποτέλεσµα να κερδοσκοπούν σε βάρος των (ανυποψίαστων;) καταναλωτών. Ο ΕΦΕΤ το εντόπισε, αλλά επειδή δεν απαγορεύεται ρητά η αναγραφή, δεν είναι απλό να επιβληθούν κυρώσεις...  

Ο ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία