BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Συνέπειες έργων και λόγων

«Εµείς προχωράµε σταθερά για την κλιµάκωση των κινητοποιήσεων µε στήσιµο ισχυρών µπλόκων σ’ όλη τη χώρα στις 23 Γενάρη, όπως αποφασίσαµε, µετά από εκτενή συζήτηση, οµόφωνα, στη µαζική πανελλαδική σύσκεψη.

Τρύπια βάρκα 356

3
0

Και, βεβαίως, τότε όχι µόνο δεν θα αρνηθούµε συνάντηση µε την κυβέρνηση, αλλά θα την επιδιώξουµε, προκειµένου, κάτω και από την πίεση του αγώνα, να ικανοποιηθούν ζωτικής σηµασίας για τους µικροµεσαίους αγρότες αιτήµατα», λέει ο στρατηγός Βαγγέλης. Προς το παρόν λέει η κυβέρνηση, ας αρκεστεί στους «πρόθυµους» που έχει ήδη βρει…

Ο υπουργός Βαγγέλης όµως επιµένει σε προσκλητήρια και γενέθλια. Θέλει, µάλιστα, να κάνει και απολογισµό. «Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις περυσινές κινητοποιήσεις. Υπήρξε δέσµευση από την κυβέρνηση και του ίδιου του πρωθυπουργού στα λεγόµενα «25 σηµεία». Να έρθουν, λοιπόν, οι αγρότες να συζητήσουµε,  να κάνουµε έναν απολογισµό για το τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει η κυβέρνηση πάνω σε αυτά. Για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη ρευστότητα, το κόστος παραγωγής, τις πληρωµές, το εργόσηµο κ.λπ. Θα φανεί εκεί ότι στο σύνολο σχεδόν των θεµάτων η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί», αντιτείνει χωρίς να φοβάται τις… συνέπειες έργων και λόγων.

Αναρωτιούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τοις πταίει και το σύστηµα ΟΣ∆Ε δεν λειτουργεί! Ποιος αναλαµβάνει την ευθύνη για τα λάθη που κάνουν οι υπάλληλοι των φορέων, πώς πιστοποιείται και πώς ελέγχεται στην πράξη ένας τέτοιος φορέας, προκειµένου να διαπιστωθεί αν κάνει σωστά τη δουλειά του; Μήπως να διάβαζαν πιο συχνά Agrenda;

Κατέβηκε διακοµµατικά το θέµα της αναστολής των διώξεων σε διευθυντές, προέδρους, µέλη ∆Σ συνεταιρισµών, όµως ο Βαγγέλης το πήρε πίσω. Κάποιοι λένε ότι το κάνε για να το καρπωθεί ο ίδιος, κατεβάζοντας νέα πρόταση το Γενάρη. Ο Χρηστάκης πάντως λέει ότι για αυτό ευθύνεται ο Γιώργος και ο Μάξιµος της Ν∆.

Η κυβέρνηση λέει και ξαναλέει ότι µόλις το 1,5% των αγροτών, δηλαδή όσοι έχουν εισόδηµα από 20.000 ευρώ, θα επιβαρυνθεί από το φορολογικό, ξεχνώντας τις λοιπές επιβαρύνσεις από ασφαλιστικό και ΦΠΑ. Το 2017, πάντως, κάνει ποδαρικό µε νέο κύµα φόρων και ανατιµήσεων σε καύσιµα, τσιγάρα, καφέ, σταθερή τηλεφωνία, ΦΠΑ σε νησιά κλπ. Σύµφωνα µε την Κοµισιόν, αν προσµετρηθούν και οι εισφορές τότε το συνολικό βάρος για τους φορολογούµενους από 71,4 δισ. ευρώ φέτος αυξάνεται στα 75,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018. Άντε καλή χρονιά! 

 O ΓΥΛΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία