BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Πώς απαξιώνονται με μια μονοκοντυλιά!

Κύριοι, τα κάνατε μούσκεμα, λένε οι γεωπόνοι μελετητές της Λακωνίας για το Πασχαλιάτικο δώρο που όπως καταγγέλλουν έκανε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στους Βιοκαλλιεργητές. Για το νομό Λακωνίας τονίζουν από τα αποτελέσματα των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα είναι καταστροφικά δεδομένου ότι υποβλήθηκαν 1.293 αιτήσεις και εγκρίθηκαν μόνο 138!

Τρύπια βάρκα 356

2
0

Σημειωτέον οι παραδοσιακοί βιοκαλλιεργητές του νομού υπερβαίνουν τους χίλιους και με την πρόσφατη αξιολόγηση, εκατοντάδες γεωργικές εκμεταλλεύσεις με υποδομές, με συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία απαξιώνονται με μια μονοκοντυλιά.

Τώρα, εξαιτίας των λαθών του υπουργείου η μισή προκήρυξη που αφορά την κτηνοτροφία, σιωπηλά ακυρώθηκε… ενώ η άλλη μισή που αφορά τη φυτική τελεί υπό αμφισβήτηση και κατάρρευση υπό το βάρος των καταγγελιών και των προσφυγών. Βέβαια αυτό δε λέγεται απλά μούσκεμα…

Τη φωνή του με τους κτηνοτρόφους ενώνει και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για το θέμα της προστασίας της Φέτας, παρότι κάποιοι για δικούς τους… λόγους επιμένουν ότι δεν κινδυνεύει. Το ΓΕΩΤΕΕ θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις για την αφαίρεση του αστερίσκου μειωμένης προστασίας και την παροχή πλήρους και ισότιμης προστασίας της με τα υπόλοιπα ΠΟΠ προϊόντα του παραρτήματος 20Α της ΕΕ.

Αλήθεια, η χώρα μας δεν καταδέχεται να λάβει αποζημιώσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες από φυσικές καταστροφές στα τέλη του 2015 και μέχρι τα μέσα του 2016; Γιατί αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ερώτηση της Αραμπατζή στο Βαγγέλη, που ζητά να μάθει για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των χώρων που θα λάβουν 71,5 εκατ. ευρώ.

Και επειδή η Πρωτομαγιά είναι προ των πυλών, η Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες να συμμετάσχουν στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες. Εξάλλου, είναι απεργία και όχι αργία!

Στη Θέρμη μου λένε θα μαζευτούν οι κεφαλές και μαγειρεύεται κάτι σαν συνομωσία του Κατιλίνα με επίκεντρο τα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης. O tempora, o mores! (Ω καιροί, ω ήθη!)

Ο γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία