BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Προς αξιοποίηση το αγρόκτημα Γεωργικής Έρευνας Λέσβου

Θέματα για την ενίσχυση των μικρών νησιών του Αιγαίου, για το νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους αγρότες της Λέσβου συζήτησε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου.

3
0

Συγκεκριμένα στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η επίσπευση των πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση του αγροκτήματος του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας που βρίσκεται στο Κάτω Τρίτος της Λέσβου, ιδιοκτησίας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η αύξηση προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού προγράμματος ενίσχυσης μικρών νησιών Αιγαίου με στόχο την αύξηση του όγκου και της τιμής επιδότησης μεταφοράς ζωοτροφών και ενίσχυσης του γάλακτος, η απλοποίηση της ΚΥΑ για την διαχείριση αποβλήτων ελαιοτριβείων, η επίσπευση της προκήρυξης του νέου προγράμματος βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και ο καθορισμός νέων κριτηρίων επιλεξημότητας στην προκήρυξη του νέου προγράμματος και η επίσπευση πληρωμής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους αγρότες της Λέσβου.

Όσον αφορά το αγρόκτημα που είναι ένα θέμα για το οποίο ο βουλευτής είχε σειρά επαφών με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η διευθέτησή του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ.Πάλλη, επαλήθευσε την ισχυρή πολιτική βούληση να στηρίξει στον μέγιστο δυνατό βαθμό πρωτοβουλίες και συλλογικά εγχειρήματα αξιοποίησης και ανάδειξης πρότυπων κτημάτων. Ενημέρωσε επίσης για το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο προωθεί τέτοιου είδους δράσεις.

Για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών νησιών Αιγαίου ο κ. Αποστόλου ανέφερε πως αποτελεί δέσμευση του αρμόδιου Επιτρόπου η οποία αναμένουμε να υλοποιηθεί.

Για την πληρωμή των βιοκαλλιεργητών ο υπουργός ανέφερε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων για το έτος 2015 και σύντομα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ενώ στο νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας που θα προκηρυχτεί μετά το καλοκαίρι θα διαφοροποιηθούν τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Τέλος, σχετικά για την εφαρμογή της ΚΥΑ υποσχέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή, ότι θα συναινέσει ως συναρμόδιο υπουργείο στην απλοποίησή της εφαρμογής της και την ένταξη υλοποίησης των απαραίτητων επενδύσεων στα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ οι πληρωμές του ΕΛΓΑ βρίσκονται ήδη στο στάδιο της υλοποίησης και οι πρώτες πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία