BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Δακοκτονία και εκτίμηση απόδοσης με τη χρήση GIS

Εφαρμογές όπως η φυτοπροστασία σε ελαιώνες με τη χρήση Γεωγραφικών πληροφορικών συστημάτων και χωρικης αναλυσης, η παρακολούθηση της καλλιέργειας βαμβακιού με επίγειο πολυφασματικό αισθητήρα και σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους και η εκτίμηση των παραμέτρων απόδοσης και ποιότητας σε επιτραπέζια σταφύλια με τη χρήση αισθητήρα φυλλώματος είναι μόνο μερικά από τα θέματα που αναλύθηκαν στο 2ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφορικών Συστημάτων Και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον που ξεκίνησε την Πέμπτη 25 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δακοκτονία και εκτίμηση απόδοσης με τη χρήση GIS

5
0


Όσον αφορά τα συστήματα φυτοπροστασίας  με τη χρήση ΓΠΣ και χωρικής ανάλυσης για δενδρώνες, αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα της εφαρμογή σε πρόγραμμα δακοκτονίας στη Σάμο. Παρουσιάστηκαν ορισμένα πρώτα συμπεράσματα για τον σχεδιασμό και την οργάνωση περισσότερο αποτελεσματικών προγραμμάτων δακοκτονίας με τη χρήση ΓΠΣ και χωρικής ανάλυσης στο νησί της Σάμου. Τα ευρήματα των συστημάτων δείχνουν εποχιακές μεταβολές ου πληθυσμού του εντόμου, καθώς και σημαντικές διαφορές μεταξύ των περιοχών εντός και εκτός του προγράμματος δακοκτονίας. Με βάση τα προκαταρτικά αυτά ευρήματα ζητήθηκα από τις αρχές ο σχεδιασμός ενός προγράμματος που ια βασίζεται περισσότερο στα πραγματικά χωρο-χρονικά δεδομένα.



Για την εφαρμογή χωρικά και χρονικά καθορισμένης παρακολούθησης της καλλιέργειας βαμβακιού με επίγειο πολυφασματικό αισθητήρα και σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους, επισημάνθηκε ότι η ικανότητα των πολυφασματικών αισθητήρων να καταγράφουν δεδομένα αντανακλαστικότατης σε διάφορα μήκη κύματος σε συνδυασμός με τις διακριτές φασματικές υπογραφές των διαφόρων εδαφών και ιδιαίτερα των επιφανειών των φύλλων έχει ευνοήσει τη χρήση τους στην παρακολούθηση καλλιεργειών.





Το συνέδριο συνεχίζεται την Παρασκευή 26 Μαΐου.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου  gis2017.aua.gr.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία