BACK TO
TOP
Profi

Ελάχιστη η πτώση του κτηνοτροφικού εξοπλισμού για το 2015

Ως ευκαιρία βλέπουν την πτώση στην αγορά εξοπλισμού των γραμμικών καλλιεργειών το 2015, οι εταιρείες αγροτικών μηχανημάτων που στηρίζονται κυρίως στην κατασκευή εξοπλισμού κτηνοτροφικών εργασιών, καθώς οι προβλέψεις για τον κλάδο που δραστηριοποιούνται δεν είναι τόσο δυσοίωνες.

Ελάχιστη η πτώση του κτηνοτροφικού εξοπλισμού για το 2015

2
0

«Αυτό που βιώνουμε είναι ο αντίθετος άνεμος και ο ούριος άνεμος της αγοράς για το 2015 ταυτόχρονα», λέει ο Leif Magnusson, πρόεδρος της Claas, της Βόρειας Αμερικής.

Το οικονομικό έτος 2014, η Claas έκανε ρεκόρ πωλήσεων, ειδικά σε αυτοκινούμενα ενσιρωτικά. «Εφόσον δεν κατέχουμε ηγετική θέση στην αγορά, δεν βλέπουμε μεγάλη διαφορά στην παραγωγή και το επίπεδο των πωλήσεων», πρόσθεσε ο Magnusson.

Η συμμαχία Agrievolution, που λειτουργεί σε παγκόσμιο δίκτυο και αποτελείται από τους ηγέτες αγροτικών μηχανημάτων, λέει πως οι κατασκευαστές δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που διαμορφώνεται η αγορά σε σχέση με πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες. Μόνο το 18% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα περιέγραψαν ως την αγορά «καλή» ή «πολύ καλή». Τον Απρίλιο, το ποσοστό αυτό διαμορφωνόταν στο 50%.

Η πτώση των τιμών του καλαμποκιού και της σόγιας και οι συνέπειες που είχε στο αγροτικό εισόδημα (πτώση 23%), επηρεάζουν αρνητικά τα μεγάλης ιπποδύναμης τρακτέρ και τις θεριζοαλωνιστικές περισσότερο, λέει ο διευθύνων σύμβουλος του AEM (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Εξοπλισμού, Αμερικής), Charile O’ Brien. «Στις γραμμικές σειρές, μερικοί από τους κατασκευαστές μας, λένε πως η αγορά θα πέσει κατά 10-15% και πάλι το 2015, με τους πρώτους έξι μήνες να είναι οι πιο δύσκολοι», είπε ο ίδιος.

Ωστόσο, η αγορά της Βόρειας Αμερικής προχωρά δυνατά το 2015, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Σύμφωνα με την Agrievolution, η Αμερική θα έχει λιγότερες παραγγελίες ωστόσο μερικές ντόπιες εταιρείες θα έχουν μεγάλη εθνική ζήτηση.

Για παράδειγμα, σε σύγκριση με το 2014, ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της Krone, Gary Thompson, λέει πως η εταιρεία του περιμένει τις παραγγελίες να αυξηθούν κατά 10%. Περιμένοντας μικρότερο χτύπημα σε σχέση με τις εταιρείες που κατασκευάζουν εξοπλισμό γραμμικών καλλιεργειών, η Krone σκοπεύει να επεκταθεί στη Βόρεια Αμερική και να επεκτείνει το τμήμα marketing, μειώνοντας παράλληλα το μέγεθος των ζωνών πωλήσεων για μεγαλύτερη ανταπόκριση.

«Είναι πολύ πιθανό, ο κτηνοτροφικός εξοπλισμός να πέσει ελάχιστα σε σχέση με το 2014. Ωστόσο, αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν περιμένουμε να γίνει σε μεγάλο βαθμό», πρόσθεσε ο Thompson.

Μετά από αρκετά χρόνια, που η αγορά ήταν στα πάνω της, οι κατασκευαστές μηχανημάτων θα πρέπει να περάσουν από αυτή τη φάση και να πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις στην παραγωγή τους. «Πάντως, τα μακροχρόνια δεδομένα για τον κλάδο είναι ακόμα αρκετά καλά», είπε ο O’ Brien. « Θα σπέρνουμε και θα θερίζουμε. Αυτή η άποψη δεν θα αλλάξει. Η αγορά εξοπλισμού σε παγκόσμια βάση, έχει σίγουρα ένα λαμπρό μέλλον», πρόσθεσε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία