BACK TO
TOP
Profi

Τα drones αλλάζουν το πρόσωπο της σύγχρονης γεωργίας

Τα µη επανδρωµένα αεροσκάφη, ευρύτερα γνωστά και ως drones, θα λειτουργήσουν για τη γεωργία, όπως ακριβώς οι ατµοµηχανές το 1800. Θα αυξήσουν την αγροτική παραγωγή, µειώνοντας παράλληλα τον ανθρώπινο µόχθο και καθιστώντας τη γεωργία µια κερδοφόρα ενασχόληση, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Τα  drones αλλάζουν το πρόσωπο της σύγχρονης γεωργίας

3
0
Η µελέτη της  Merrill Lynch, υποστηρίζει πως σε 10 χρόνια το πότισµα, το ράντισµα, η επίβλεψη χωραφιού και η συλλογή στοιχείων για τη σοδειά, θα γίνονται µέσω των αγροτικών drones, µιας αναπτυσσόµενης αγορά που «κρύβει» περίπου 100.000 θέσεις εργασίας µόνο στην Αµερική και 82 δις δολάρια οικονοµικών συναλλαγών από το 2015 ως το 2025.

Νέα γεωργικά «ήθη» χάρη στα dronesΤα ροµπότ αλλάζουν ήδη το πρόσωπο της αγροτικής καλλιέργειας των ΗΠΑ µε την εισαγωγή της λεγόµενης «γεωργίας ακριβείας», µιας µεθόδου καλλιέργειας που βασίζεται σε ανάλυση αριθµητικών στοιχείων.
Η Merrill Lynch αναφέρει, πως η αγορά γεωργικών ροµπότ θα αναπτυχθεί κατά 16,3 δις δολάρια ως το 2020 από τα 817 εκατ. που ήταν το 2013, µε το µεγαλύτερο ποσοστό αυτής της αγοράς (περίπου 80% ) να καταλαµβάνουν τα αγροτικά drones.

Ασύρµατοι, ιπτάµενοι «αγρότες»Η εταιρεία FLIR, πρόσφατα κατασκεύασε υπέρυθρες κάµερες, ειδικά για drones, που θα δείχνoυν στους αγρότες τις διαφορές ανάµεσα στις υγιείς και στις ασθενείς σοδειές. Έτσι, οι αγρότες θα ενηµερώνονται για το που να αυξήσουν ή να µειώσουν την παροχή νερού, το ψέκασµα ή για το πότε θα πρέπει να ξεκινήσουν τη συγκοµιδή.



Το πανεπιστήµιο της Μινεσότα, χρησιµοποιεί υπέρυθρες κάµερες σε ιπτάµενα ή επίγεια  drones, για να εντοπίσει ανεπάρκειες αζώτου στο έδαφος και να διαχειριστεί προβλήµατα της σοδειάς. «Μόλις εντοπιστεί ένα πρόβληµα, η επιθεώρηση του χωραφιού είναι απαραίτητη για να αποφασίσει ο αγρότης αν υπάρχει έλλειψη νερού, αν συµβαίνει κάποια διατροφική διαταραχή ή αν η σοδειά έχει πληγεί από κάποια ασθένεια. Η συνήθης µέθοδος, ήθελε να ψεκάζουµε όλο το κτήµα για ένα πρόβληµα που µπορεί να επικεντρώνεται σε ένα σηµείο του χωραφιού. Ωστόσο, µε τα drones, µπορούµε να ψεκάσουµε ένα σηµείο του χωραφιού που υπάρχει πρόβληµα, χωρίς να σπαταλάµε πόρους και να γεµίζουµε µε χηµικά όλο το χωράφι. Η οµορφιά αυτής της εφεύρεσης κρύβεται στο γεγονός ότι εξοικονοµεί στον αγρότη χρήµατα ενώ παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κέβιν Πράις, φυτικός οικολόγος στο πανεπιστήµιο του Κάνσας.

Η συγκέντρωση στοιχείων για τη σύνθεση του εδάφους και την υγεία της σοδειάς είναι πιθανότατα το πιο δυνατό «χαρτί» της τεχνολογίας των αγροτικών drones, µιας τεχνολογίας που αναµένεται να µας απασχολήσει ιδιαίτερα στο άµεσο µέλλον.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία