BACK TO
TOP
Profi

Ακριβή σήμερα η προίκα στο γάλα

Ένας γαλακτοκόµος επένδυσε προ τετραετίας γύρω στα 250.000 ευρώ, λογαριάζοντας όµως χωρίς τις εξελίξεις στις τιµές του γάλακτος. Σήµερα ο κ. Williamson τονίζει πόσο πολύ επηρέασε η κατάργηση των ποσοστώσεων τους παραγωγούς του δικού του βεληνεκούς αλλά και πόσο αποφασισµένος είναι να τα βγάλει πέρα όσο καλύτερα µπορεί µε τα εργαλεία που διαθέτει, «για να µείνει κάτι και για τη νέα γενιά»...

Ακριβή σήμερα η προίκα στο γάλα

0
0

Πριν από τέσσερα χρόνια, η οικογένεια Williamson αποφάσισε να επενδύσει σε µια νέα πλατφόρµα αρµέγµατος για τη µονάδα γαλακτοπαραγωγής στην επαρχία της Armagh, για να αφήσει µία καλή κληρονοµιά για την επόµενη γενιά. Το κοπάδι µε 80 καθαρόαιµες αγελάδες Lisrawglen Holstein διαχειρίζονται οι Ivan και Elaine Williamson µαζί µε τον γιο τους Lewis και την κόρη τους Lauren. Το αγρόκτηµα των Williamson είναι µια ιδιόκτητη και ενοικιαζόµενη έκταση 530 στρεµµάτων που περιλαµβάνει µόνο χόρτο, µε δυνατότητα για θερινή βοσκή και έως τρεις κοπές ενσιρώµατος για το χειµερινό τάισµα. Με τα χρόνια, τα κτίρια και η πλατφόρµα παραγωγής πάλιωσαν, οπότε η ανακαίνιση ήταν απαραίτητη.

«Οι χρόνοι αρµέγµατος αυξάνονταν ολοένα περισσότερο και ο εκσυγχρονισµός ήταν απαραίτητος. Καθώς οι τιµές του γάλακτος ήταν πολύ καλές στο γάλα πριν από τέσσερα χρόνια, αποφασίσαµε να εκσυγχρονίσουµε το γαλακτοκοµείο µας και να κατασκευάσουµε µια νέα µονάδα δίπλα στην παλιά», εξηγεί ο κ. Williamson.

Περισσότερα στο Profi που κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία