BACK TO
TOP
Profi

Σε Βορειοελλαδίτες η εκπροσώπηση της Fendt

Μεγάλη κινητικότητα σηµειώνεται το τελευταίο διάστημα στην υπόθεση αντιπροσώπευσης της εταιρείας Fendt στη χώρα µας, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda, εταιρεία από τη Βόρεια Ελλάδα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των αγροτικών μηχανημάτων βρίσκεται κοντά στην τελική υπογραφή.

Σε Βορειοελλαδίτες η εκπροσώπηση της Fendt

5
0

Μέχρι πρόσφατα, τα τρακτέρ της γερµανικής φίρµας, που ανήκει στον αµερικανικό κολοσσό AGCO, τα έφερνε στην Ελλάδα η Ελκυστήρ ΑΕ του Νικόλαου Κουρίνου. Μετά την απόσυρση της Ελκυστήρ από τη συγκεκριµένη αντιπροσώπευση, 2-3 εταιρείες του χώρου προσπάθησαν να αναλάβουν χωρίς όµως κάποιο αποτέλεσµα. Τώρα, σύµφωνα µε τα όσα ειπώθηκαν στα «πηγαδάκια» της φετινής Agrothessaly σύντοµα αναµένεται να υπάρξουν και οι επίσηµες ανακοινώσεις από εταιρεία της Βορείου Ελλάδος µε εµπειρία στο χώρο των αγροτικών µηχανηµάτων, η οποία και εκτός απροόπτου θα κλείσει το συγκεκριµένο ντιλ µε τη Fendt.


Στις νέες συµφωνίες του χώρου, όπως αυτές βγήκαν από την έκθεση, συγκαταλέγεται και η αντιπροσώπευση του ιταλικού οίκου Novac από την εταιρεία Zamidis-Tractor GPS. «Τώρα έχουµε την επίσηµη αντιπροσωπεία για την Ελλάδα µε στόχο να συνδυάσουµε τα ήδη υπάρχοντα συστήµατα ισοπέδωσης λέιζερ και GPS µε τον ισοπεδωτη της Novac. Είχαµε το ηλεκτρονικό κοµµάτι και το παντρεύουµε µε έναν ισοπεδωτή, κιτ που υπόσχεται µεγάλη εξοικονόµηση σε καύσιµα», δήλωσε στην Agrenda ο εκπρόσωπος της εταιρείας Zamidis-Tractor GPS, Αριστόδηµος Ζαµίδης.

Νέες συνεργασίες

Εντωµεταξύ, τα συστήµατα του γερµανικού οίκου Müller Elektronik GmbH & CO.Kg παρουσίασε η εταιρεία Αφοί Ζαϊντούδη Ο.Ε, µε τη συνεργασία τους να µην µετρά παραπάνω από λίγους µήνες. Συγκεκριµένα, παρουσιάστηκαν από την ελληνική εταιρεία συστήµατα καθοδήγησης GPS, σύστηµα αυτόµατης οδήγησης και συστήµατα ελέγχου γεωργικών µηχανηµάτων ISOBUS της Müller. Ακόµα µία νέα συνεργασία αποτελεί η επίσηµη αντιπροσώπευση των τρακτέρ Ursus στην ελληνική αγορά από τον Κουβελέτσο Ιωάννη. Η συµφωνία αυτή έκλεισε πριν από 5 µήνες και αφορά τρακτέρ που ξεκινούν από τους 50 και φτάνουν τους 120 ίππους.


Αλλάζουν το τοπίο της αγοράς τα μίνι ντηλς που έβγαλε η Agrothessaly

Το δρόµο για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας φώτισε η ανανεωµένη Agrothessaly, µε τους επαγγελµατίες του αγροτικού χώρου να δείχνουν αποφασισµένοι να πάρουν την τύχη στα σχέρια τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda. Αυτή τη φορά δεν ήταν µια απλή επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης. Ήταν µια απόφαση των αγροτών να ... ανανεώσουν τους όρκους τους µε την  αγορά και να βρουν µέσα από τις λύσεις που αυτή προσφέρει, το µονοπάτι για ένα καλύτερο αύριο.  

Η φετινή έκθεση ενθουσίασε τους εκθέτες και άφησε την εντύπωση ότι η Λάρισα αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να εδραιωθεί η µεγαλύτερης περιφερειακή έκθεση αγροτικών µηχανηµάτων της χώρας, παρά τα όποια δοµικά προβλήµατα του χώρου. Εφόσον υπάρχουν βελτιώσεις εκεί που πρέπει, στην επόµενη διοργάνωση αναµένεται ακόµα µεγαλύτερη προσέλευση (πάνω από 40.000 φέτος) σε συνδυασµό και µε τα Σχέδια Βελτίωσης που εκτός απροόπτου θα είναι ανοιχτά.

Το ζωηρό ενδιαφέρον των επισκεπτών, που τις περισσότερες φορές δεν συνδυάστηκε µε αγορές, γιατί όπως λέγανε οι αγρότες στους εκθέτες «περιµένουµε τα Προγράµµατα», οφείλεται στη χαµηλή τεχνολογικά στάθµη που χαρακτηρίζει στην πλειοψηφία του τον αγροτικό στόλο. Το γεγονός αυτό φαίνεται να έχει κινητοποιήσει τους συντελεστές του χώρου που δείχνουν πλέον να αντιλαµβάνονται το υψηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας των µηχανηµάτων τους, µε αποτέλεσµα να ψάχνονται άµεσα για αντικατάσταση.

Αν και έχει περάσει πάνω από µία πενταετία από τη µελέτη του ΙΟΒΕ που έκανε λόγο για τρακτέρ-σακαράκες και την ανάγκη λήψης µέτρων ώστε να υπάρχει µία στοιχειώδης αντικατάστασης του στόλου, η περίοδος 2011-2016 δεν έπιασε τις επιθυµητές αποδόσεις στις ταξινοµήσεις.

Στην επιτυχία της έκθεσης συνετέλεσε και ο ανανεωµένος εξοπλισµός που παρουσίασαν οι εκθέτες, µετά τις νέες συµφωνίες που έκλεισαν µε ξένους κατασκευαστές. Όπως για παράδειγµα η συνεργασία της εταιρείας Zamidis-Tractor GPS µε τη Novac και της Αφοί Ζαϊντούδη ΟΕ µε την Müller Electronics. Αυτό που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ήταν παράλληλα και η κινητικότητα που παρατηρείται στο θέµα της αντιπροσώπευσης της Fendt, που φαίνεται να καταλήγει, και µάλιστα σύντοµα, σε χέρια βορειοελλαδίτικης εταιρείας.

Όσον αφορά τις αποδόσεις της φετινής Agrothessaly σε αριθµούς, συγκέντρωσε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες και 167 εκθέτες, που εκπροσώπησαν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες.




Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία