BACK TO
TOP
Profi

Άνετο όργωμα και σε δύσκολα χωράφια προσφέρουν τα νέα κιτ της Kverneland

Σηµαντικά βελτιωµένα στην κατασκευή, µε υδραυλική µετατόπιση και µε 6υνη εκδοχή, για µεγάλες ιπποδυνάµεις, που επιτρέπουν καλύτερο και πιο άνετο όργωµα, ακόµη και σε πολύ δύσκολα χωράφια, είναι τα νέα συµβατικά άροτρα της σειράς «AD» της Kverneland. Ο νορβηγικός κολοσσός έχει προχωρήσει επίσης σε επανασχεδιασµό του σβολοκόπτη της σειράς NGH, ενός νέου µοντέλου για την Ελλάδα, που συνδυάζεται ιδανικά µε τις πνευµατικές σπαρτικές σιτηρών DL και παρέχει στο χρήστη µέγιστη απόδοση κι οικονοµία. Η δε, δισκοσβάρνα «Qualidisc Farmer» αποτελεί, αντίστοιχα, την πρόταση των «Βίκινγκς» για την κατεργασία του εδάφους, ειδικά για τα σιτηρά και τα ψυχανθή.

Άνετο όργωμα και σε δύσκολα χωράφια προσφέρουν τα νέα κιτ της Kverneland

0
0
Τα καινούρια αυτά εργαλεία, προετοιµασίας και σποράς του εδάφους, που φέρνει στην εγχώρια αγορά η βιοµηχανία γεωργικών µηχανηµάτων Terra AE, ως επίσηµος αποκλειστικός αντιπρόσωπος της «Kverneland», είχαν την ευκαιρία να τα δουν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία περί τους 80 αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της ∆υτικής Μακεδονίας, οι οποίοι βρέθηκαν την Πέµπτη 12 Οκτωβρίου στο Καλαµίτσι Γρεβενών, όπου και οργανώθηκε επίδειξή τους σε κανονικές συνθήκες χωραφιού

Η αρχή έγινε µε το τετράυνο άροτροΠρώτο εµφανίστηκε στο χωράφι το καταξιωµένο τετράυνο άροτρο AD της Kverneland, µε υδραυλική µετατόπιση, «ζεµένο» σε ένα θηριώδες Case 165 αλόγων και άρχισε να σκίζει τη σκληρή, άνυδρη γη, αποσπώντας θετικά σχόλια από το σύνολο των παρισταµένων, πολλοί από τους οποίους δήλωσαν στην Agrenda πως ήδη δουλεύουν µε κάποιο µοντέλο της Kverneland

«Η υδραυλική µετατόπιση παρέχει τη δυνατότητα στον παραγωγό να αλλάζει κατά µήκος του χωραφιού, πλάτος εργασίας, που ξεκινά από 12 ίντσες και φτάνει τις 20 ίντσες, που σηµαίνει ότι οργώνουµε δύο µέτρα, ενώ έχουµε και το ΑΒ, στο οποίο η ρύθµιση γίνεται µηχανικά», εξήγησε στην Agrenda ο Αντώνης Ρούτσας, διευθυντής τεχνικής υποστήριξης και υπεύθυνος παρουσιάσεων της Terra. ∆ιευκρίνισε δε, ότι «το ΑΒ βγαίνει µέχρι τετράυνο και απευθύνεται σε ιπποδυνάµεις έως 140 άλογα, ενώ στο AD µπορούµε να έχουµε και την επιλογή του εξάυνου. Μιλάµε για ένα πιο ενισχυµένο άροτρο, µε τιµή στα 11.000 ευρώ, που ξεκινά από 130 άλογα και µπορεί να φτάσει σε ιπποδυνάµεις µέχρι 210 άλογα»

Τη σκυτάλη αµέσως µετά πήρε ο συνδυασµός το σβολοκόπτη NGH µε την πνευµατική σπαρτική DL, στο πέρασµα του οποίου το χώµα έµενε αφρός, όπως σχολιάστηκε από παραγωγό, καθώς δεν άφηνε σχεδόν καθόλου σβόλια. «Είναι το πάντρεµα µιας φρεζοσβάρνας τριών µέτρων της H Series, ένα βαρέως τύπου, καινούριο µοντέλο για την Ελλάδα, που δουλεύει µέχρι και 180 άλογα και πίσω έχουµε βάλει µια σύγχρονη πνευµατική σπαρτική ακριβείας, γιατί θέλουµε να µειώσουµε το κόστος παραγωγής», µας ανέφερε ο κ. Ρούτσας, για να προσθέσει ότι «µε αυτό το συνδυασµό ο αγρότης έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει δύο εργασίες µε ένα πέρασµα περιορίζοντας ανάλογα το κόστος».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία