BACK TO
TOP
Profi

Ημερίδα για τους ελέγχους ψεκαστικών από τον ΕΛΓΟ στην Δράμα

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα, «Έλεγχοι ψεκαστικών μηχανημάτων», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

Παράπονα εκφράζουν οι αγρότες για το κόστος ελέγχου στα ψεκαστικά

0
0

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι ο κ. Μπουροδήμος Γεώργιος, Τεχνολόγος Γεωπόνος MSc, από το Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και ο κ. Μαυρίδης Μαυρουδής, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Σταθμών Τεχνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΠΑ.Σ.Σ.Τ.Ε.Ε.Ε.Γ.Φ). 

Ο νόμος 4036/2012 έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στον τομέα της διακίνησης, εμπορίας και χρήσης των γεωργικών φαρμάκων στη χώρα μας, με κυριότερες την απόκτηση του πιστοποιητικού γνώσης ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, τη συνταγογράφηση αυτών και την επιθεώρηση του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικό μηχάνημα), που συνοδεύεται από την χορήγηση του εν λόγω πιστοποιητικού επιθεώρησης. Η ενημερωτική ημερίδα θα πραγματευτεί το τελευταίο ζήτημα, που έχει να κάνει με το σύστημα επιθεώρησης των ψεκαστικών μηχανημάτων που κατέχουν οι αγρότες, όπως έχει θεσπιστεί με το ΦΕΚ 671/21-4-2015, βάσει του οποίου ο ιδιοκτήτης ψεκαστικού μηχανήματος ακολουθεί το πρόγραμμα των τακτικών επιθεωρήσεων, που γίνονται από τους Σταθμούς Τεχνικής Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤΕΕΕΓΦ), που έχουν συσταθεί και οι οποίοι ελέγχονται από το Εργαστήριο Αναφοράς Επιθεωρήσεων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με σκοπό την βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των χρηστών, την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

Ωστόσο από την εποχή που έχει ξεκινήσει η επιθεώρηση των ψεκαστικών μηχανημάτων, σημαντικά προβλήματα και ασάφειες έχουν προκύψει. Τα θέματα αυτά θα αναλυθούν και θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της ημερίδας από τους δύο ομιλητές, που θεωρούνται οι πλέον αρμόδιοι να μιλήσουν για το τι πραγματικά ισχύει στο σύστημα επιθεώρησης των ψεκαστικών μηχανημάτων στη χώρα μας. Με το πέρας της ημερίδας, θα γίνει πρακτική παρουσίαση της βαθμονόμησης ψεκαστικών μηχανημάτων.

Πριν την έναρξη της ημερίδας, όπως είθισται κάθε χρόνο, το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας, θα απονείμει τον τιμητικό έπαινο «Αγρότης της Χρονιάς», σε άνθρωπο της πρωτογενούς παραγωγής του Νομού, ο οποίος διακρίνεται για το ήθος του, καθώς και για την εφαρμογή καινοτόμων αλλά και ορθολογικών πρακτικών στη γεωργική του εκμετάλλευση. 

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, τηλ 2521058175, e-mail: drogeeka@otenet.gr.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία