BACK TO
TOP
Profi

Ρομποτικές λύσεις για τη συγκομιδή της φράουλας φέρνει η 27η Agrotica

Μη-επανδρωµένα ροµποτικά οχήµατα, µη-επανδρωµένα αεροσκάφη, σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρµες παρακολούθησης της αγροτικής παραγωγής και συστήµατα απόφασης και διαχείρισης παραγωγής βασισµένα στην τεχνητή νοηµοσύνη, αποτελούν ορισµένες από τις νέες τεχνολογίες που φιλοξενεί στους χώρους της η 27η Agrotica.

Ρομποτικές λύσεις για τη συγκομιδή της φράουλας φέρνει η 27η Agrotica

3
0

Οι γερµανικές Bosch και Bayer στα ψηφιακά συστήµατα, η νορβηγικής SAGA στα ροµποτικά και η Οικοανάπτυξης στα drones, δίνουν τον τόνο. Μάλιστα, η Bosch συµµετέχει για πρώτη φορά στη µεγάλη έκθεση, φιλοξενούµενη της BASF στο Περίπτερο 8 (όροφος) Stand 30, όπου και θα διεξάγει παρουσιάσεις µε θέµα: «Σύστηµα παρακολούθησης χωραφιού µε έξυπνους αισθητήρες για ποιοτική σοδειά στα δέντρα, φράουλα και σπαράγγι» το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου ώρες 11.00 και 17.00. H γερµανική εταιρεία τρέχει το πρόγραµµα «Bosch for Startups» το οποίο αφορά έναν αυτόνοµο οργανισµό εντός του οµίλου ο οποίος επενδύει και συνεργάζεται µε νέους επιχειρηµατίες. Για παράδειγµα µε το AgTech ασχολείται η DeepField Robotics, η οποία είναι µια νέα επιχείρηση της Bosch και χρησιµοποιεί τη πλατφόρµα IoT που έχει αναπτύξει για τον έλεγχο της σοδειάς στα χωράφια. Σε αυτό το σηµείο θα πρέπει να αναφέρουµε ότι και άλλες µεγάλες εταιρείες λειτουργούν µε παρόµοιο τρόπο και στον συγκεκριµένο τοµέα, όπως για παράδειγµα η Ericsson.

Η Bosch έχει επενδύσει σηµαντικά στην ψηφιοποίηση διαφόρων κλάδων της αγοράς µε εκτεταµένη χρήση IoT και στο AgTech. Σύµφωνα µε την εταιρεία θέλει να καταστήσει την γεωργία περισσότερο βιώσιµη και αποδοτική και να µεταφέρει την τεχνογνωσία της και στον τοµέα αυτόν.  Η Νορβηγική SAGA, παρουσιάζει, µέσω του ΕΚΕΤΑ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το οµώνυµο ροµποτικό της σύστηµα, το οποίο φέρει πάνω του αισθητήρες, θερµικές και πολυφασµατικές κάµερες και µπορεί, µε τηλεχειρισµό να εκτελέσει σειρά από εργασίες (σ. σ. όργωµα, φρεζάρισµα, σπορά, φυτοπροστασία, λίπανση κλπ), µειώνοντας τα κόστη και αυξάνοντας την αποτελεσµατικότητα τους, λόγω της απόλυτης ακρίβειας µε την οποία εκτελούνται.

Από την άλλη η  Οικοανάπτυξη στο Περίπτερο 2 Stand 39, παρουσιάζει τα drones «eBee» της Geosense που χρησιµοποιούνται µεταξύ άλλων στη χαρτογράφηση των αγρών, γεγονός που βοηθά στη γεωγραφική διαχείριση καλλιεργειών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η ηµερίδα µε θέµα «Υπηρεσίες Γεωργίας Ακριβείας Σήµερα» της Οικοανάπτυξης, όπου στελέχη συνεργαζόµενων εταιρειών όπως Agrotech SA, COMPO EXPERT Ελλας ΑΕ και παραγωγοί όπως ο ορυζοπαραγωγός Κράββας Κώστας παρουσιάζουν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, προϊόντα, υπηρεσίες και επιτυχηµένα παραδείγµατα που σχετίζονται µε εφαρµογές Γεωργίας Ακριβείας στην Ελλάδα σήµερα.

Ολόκληρο το δημοσίευμα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία