BACK TO
TOP
Θεσμικά

Με αγροτοδικεία απειλούνται αγρότες της Χαλκιδικής για τις κινητοποιήσεις

Με νέα αγροτοδικεία απειλούνται αγρότες από τη Χαλκιδικής, οι οποίοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, που έβγαλαν, διαμαρτυρόμενους, στους δρόμους χιλιάδες αγρότες στην επικράτεια, αλλά και σε πολλές χώρες στην Ευρώπη.

AGROTES-KLEISIMO

Λεωνίδας Λιάμης

343
0

Όπως πληροφορείται το Agronews και η Agrenda, το τελευταίο χρονικό διάστημα  περί τους 45-50 αγρότες του νομού οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο των Νέων Μουδανίων, άρχισαν να δέχονται κλητήρια θεσπίσματα για προκαταρτική εξέταση, από το τμήμα Τροχαίας Μουδανίων, που εδρεύει στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής.

Με εντολή Εισαγγελέα οι αποδέκτες της κλήσης καλούνται να δώσουν το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και να καταθέσουν έναντι της κατηγορίας περί παρακώλυσης συγκοινωνιών για διάστημα περίπου ενός μήνα, την επίμαχη περίοδο που είχε στηθεί το αγροτικό μπλόκο στην εθνική οδό Μουδανίων – Θεσσαλονίκης.

Το στοιχείο που έχει ξενίσει και προκαλεί -αν μη τι άλλο- απορία στους αγρότες της περιοχής, σχετίζεται με το γεγονός πως -τουλάχιστον με την πληροφόρηση που έχουν- ανάλογη τακτική δεν έχει ακολουθηθεί από τις Εισαγγελικές Αρχές και την Αστυνομία, για αγρότες σε κανένα από τα άλλα σημεία στη χώρα όπου υπήρξαν κινητοποιήσεις και περιορισμένοι σε χρόνο αποκλεισμοί του οδοστρώματος.

«Πάντοτε ειδοποιούσαμε την Αστυνομία για το πότε θα κλείσουμε το δρόμο, ώστε, σε συνεννόηση, να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από παρακαμπτήριο», ανέφερε στο Agronews και στην Agrenda, αγρότης της περιοχής που έχει παραλάβει ανάλογη κλήση και διερωτάται με πικρία: «Γιατί κυνηγούν μόνο εμάς, όταν την ίδια χρονική περίοδο είχε ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη;».

Μια ερμηνεία, πάντως, που δίδεται ως προς τη στάση της Εισαγγελίας και της ΕΛ.ΑΣ. έναντι των αγροτών της Χαλκιδικής, θέλει τις Αρχές να το κρατούν «μανιάτικο» για το μπλόκο των Νέων Μουδανιών, γιατί εκεί οι αποκλεισμοί δεν ήταν μισάωροι, όπως συνέβαινε κατά τεκμήριο στα άλλα μπλόκα, αλλά συνήθως 3-4 ωρών τη μέρα, ενώ πολλές φορές τα Σαββατοκύριακα ο δρόμος παρέμενε κλειστός πολύ περισσότερες ώρες.

Μετά την εξέλιξη αυτή, μένει να φανεί πλέον εάν ο Εισαγγελέας, αφού πάρει στα χέρια του τις καταθέσεις, προτείνει την παρουσία των εν λόγω αγροτών στο εδώλιο για να δικαστούν και σε αυτή την περίπτωση μεγάλη σημασία έχει ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές