BACK TO
TOP

Περιηγήσεις

maxresdefault_1426879727

Ο Όλυμπος των χρωμάτων, των αρωμάτων, των γεύσεων, των μύθων και του μυστηρίου «πόζαρε» σε δεκάδες φωτογράφους, που ταξίδεψαν για να γνωρίσουν τα περίφημα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά ,που φύονται στις πλαγιές του και ακόμα να παρατηρήσουν τις επιπτώσεις που η κλιματική αλλαγή επιφέρει στο μυθικό βουνό .

Ο τρύγος της σταφίδας είχε την τιμητική του στο 22ο Φεστιβάλ Σταφίδας

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, οι προγραμματισμένες επισκέψεις ξεναγήσεις σε κτήματα, αλώνια, λινά και αμπέλια της περιοχής του χωριού Γρηγόρι Αιγίου, όπου αυτές τις ημέρες γίνεται ο τρύγος.

Τουριστική προβολή της Λευκάδας στο περιοδικό Τravel Μagazine

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού Θ. Περδικάρη, αποφάσισε την έγκριση τουριστικής προβολής του Δήμου με διαφημιστική 6σέλιδη καταχώριση στο εξειδικευμένο στον τουρισμό περιοδικό Τravel Μagazine Θεσσαλονίκης.

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εξωτερικών στην τελετή έναρξης "Καππαδοκία, γη Πολιτισμού"

Εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γιάννης Αμανατίδης κήρυξε την έναρξη του Β΄ διεθνούς επιστημονικού συμποσίου με γενικό θέμα: «Καππαδοκία, γη πολιτισμού» που έχει σκοπό την ιστορική συμβολή της Καππαδοκίας στον ελληνικό και χριστιανικό πολιτισμό, καθώς και την προσπάθεια της Καππαδοκικής ρωμιοσύνης για τη διατήρηση της ελληνικής και χριστιανικής ταυτότητας.

Η «Λίμνη του Κατή» μια άγνωστη ορεινή λίμνη στον Μυθικό Όλυμπο

Ο Επισκέπτης της Πιερίας - αφού περάσει από τους παλιούς οικισμούς του Παλαιού Παντελεήμονα, των Παλαιών Πόρων και της Παλιάς Σκοτίνας – μετά από μια διαδρομή 30 λεπτών με το αυτοκίνητο, φτάνει στη δασική θέση «Κατή». Η διαδρομή γίνεται μέσω των δασικών δρόμων που βρίσκονται στο πανέμορφο πυκνό δάσος. Σύμμαχος του επισκέπτη, η καλή σήμανση της περιοχής

Έργα ανάπλασης περιμετρικά της λίμνης Τριχωνίδας

Την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης της λίμνης Τριχωνίδας στην Αιτωλοακαρνανία σχεδιάζει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, «η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της Τριχωνίδας και η σύνδεσή της με την καθημερινότητα της ενδοχώρας της Αιτωλοακαρνανίας ήταν πάντα αίτημα των πολιτών και, παράλληλα, όραμα για όσους από εμάς ασχολούμαστε με τα κοινά».

Η νησιωτική επιχειρηματικότητα στη Γ.Σ. του ΕΟΑΕΝ στη Σκύρο

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη Σκύρο, από την Παρασκευή 5 ως και την Κυριακή 7 Μαΐου, η 41η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Πιο αναλυτικά, τις διαδικασίες της Γ.Σ. του Επιμελητηριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και απλοί πολίτες.

Γιορτή Τσίπουρου από Κούμαρα Ολύμπου στις 14 Μαΐου

Αν θέλετε να μάθετε τα μυστικά της απόσταξης ενός άγριου φρούτο από τα δάση του Ολύμπου, να ζήσετε την μυσταγωγία της παρασκευής του και να απολαύσετε ένα ποτήρι μυρωδάτο τσίπουρο από Κούμαρα, τότε πρέπει να βρεθείτε στη Γιορτή Τσίπουρου της περιοχής.

Ταξίδι στην Τοσκάνη από 3-7 Ιουνίου με ξεναγό το Δημήτρη Χατζηνικολάου

Πέντε ημέρες με ωραίες διαδρομές σε μοναδικά αμπελοτόπια, εξαιρετικά κρασιά, υπέροχα οινοποιεία και φυσικά καλό φαγητό περιβαλβμάνει για τους φίλους του Οίνου του Αγαπητού το ταξίδι στην Τοσκάνη.

«Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας»

Έχοντας επιτύχει μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη κιόλας χρονιά, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας» συνεχίζεται για 6η χρονιά, ξεκινώντας από τις αρχές Απριλίου.

Στις 28 Μαρτίου υπογράφεται η «Διακήρυξη των Έξυπνων Νήσων»

Τη «Διακήρυξη των Έξυπνων Νήσων» πρόκειται να υπογράψουν στις 28 Μαρτίου εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών νησιωτικών Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Έξυπνα Νησιά: Χάραξη Νέων Δρόμων για τα Νησιά της Ευρώπης» που διοργανώνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατέρρευσε το «Γαλάζιο Παράθυρο» της Μάλτας

Ένα από τα διασημότερα φυσικά μνημεία της Μεσογείου χάθηκε για πάντα. Το «Γαλάζιο Παράθυρο» της Μάλτας (Azure Window), κατέρρευσε από τα δυνατά κύματα και τους ισχυρούς ανέμους, πέφτοντας στη θάλασσα.

Τον Φεβρουάριο το 2o «Dine Athens»

Tο μεγάλο γαστρονομικό γεγονός «Dine Athens» της Αθήνας από την Alpha Bank και το Diners Club πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα.

Σπίτι Κρασιού στήνουν οι Βορειοελλαδίτες

H δημιουργία «Σπιτιού του Κρασιού» στη Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους στόχους της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος A.E., όπως είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της απ’ το τέλος Ιουνίου, Στέλλιος Μπουτάρης, στο γεύμα εργασίας που διοργάνωσε, μαζί με τα μέλη του Δ. Σ. την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο New Hotel στην Αθήνα. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Μπουτάρη και το επικείμενο event ΒορΟινά, που φέτος γίνεται στις 30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton, παρουσιάστηκαν οι στόχοι της Ένωσης.

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Σκάλα Συκαμνιάς

Με τη φωτογραφία του βράχου που στεφανώνει το γραφικό λιμανάκι του χωριού με το παρεκκλήσι της Παναγιάς της Γοργόνας να στολίζει την πρώτη του σελίδα, το ταξιδιωτικό περιοδικό «AFAR» αναδεικνύει τη Σκάλα Συκαμνιάς ως τον πρώτο προτεινόμενο προορισμό, που ξεπερνά Βερμούδες και Πουέρτο Ρίκο.

Συνέδριο για τον εναλλακτικό τουρισμό στον Βόλο

Ανοιχτό διήμερο συνέδριο με θέμα«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Συνεργασίες, Ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο Volos Palace

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία