BACK TO
TOP

Τυροκόμος

milkplan

Η σωστά µελετηµένη επιλογή του εξοπλισµού της φάρµας µεταµορφώνει την καθηµερινότητα του κτηνοτρόφου στη µονάδα. Η σίτιση γίνεται γρήγορα και εύκολα, η αρµεγή οργανωµένα και µε σεβασµό στην ευηµερία των ζώων, το γάλα έχει ποιότητα και ποσότητα και ο κτηνοτρόφος τον απόλυτο έλεγχο: ξεκούραστα, βιώσιµα και κερδοφόρα.

agrotika-boskisi

Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί η χώρα μας για την ανάρτηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης (ΔΣΒ) μέχρι τέλος του χρόνου, προκειμένου να αποφευχθεί η ενεργοποίηση προστίμων ύψους 450 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

PHOTO-2024-04-20-08-52-09

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο του 3ου Κρητικού Forum που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Helexpo στην Αθήνα.

40-41_01

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία - Νέα Γενιά. Ο Γιώργος Λιονής δεν είναι η συνηθισµένη περίπτωση κτηνοτρόφου, που παραλαµβάνει ένα κοπάδι από την οικογένειά του και στη συνέχεια αναβαθµίζει τη δραστηριότητα µε είσοδο στη µεταποίηση.

delicious_pieces_cheese

Η αγορά τυριού προβλέπεται να σημειώσει αισθητή άνοδο, με αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,5% κατά την περίοδο 2023-2032, καθώς η τεχνολογική εξέλιξη και οι αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον ανάπτυξης, σύμφωνα με έρευνα.

shutterstock_93096226_jpg

Τη δημιουργία μίας ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας κάθε χρόνο και πάντα βάσει των τιμολογίων εξόδων τους (ζωοτροφές, εφόδια, κλπ), θα επιστρέφεται κατευθείαν στον παραγωγό ένα μέρος του κόστους μεταφορών ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, όπως αναφέρουν σε κοινοβουλευτική παρέμβαση τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης καθώς και η Βουλευτής του Ν. Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη.

ptwsh-paragwghs-tourkia

Η συνολική παγκόσμια παραγωγή ζωοτροφών παρέμεινε σταθερή το 2023 σε 1,29 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους (BMT), παρουσιάζοντας μικρή μείωση κατά 2,6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (MMT) – ή 0,2% – σε σχέση με τo 2022, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση 2024 Agri-Food Outlook, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου από την αμερικανική Alltech.

diafimisi-elliniko-giaourti

«Άστε τους Έλληνες να έχουν τους φιλοσόφους τους, αφήστε το γιαούρτι σε μας». Με αυτό το σλόγκαν προσεγγίζει η αμερικανική εταιρεία Tirmona Foods τους καταναλωτές της νότιας Κορέας, προκαλώντας τη λογική έκρηξη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανίων Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), ο οποίος καλεί την Πολιτεία να αντιδράσει άμεσα.

tyrokomeio-tzourmpakh

Με πρώτη ύλη αιγοπρόβειο γάλα από παραγωγούς της περιοχής σε ακτίνα που δεν υπερβαίνει τα 15 χιλιόμετρα από την έδρα του Τυροκομείου στις ορεινές Καρίνες Ρεθύμνου, το Τυροκομιό της οικογένειας Τζουρμπάκη συνδυάζει σύγχρονη τυροκόμηση με την τοπική παράδοση.

sheep-g87e525e5e_1280

Καταβολή εντός του Απριλίου της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε όλους τους κτηνοτρόφους, παρεμβάσεις στο μέτρο 5.2 ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τις ανάγκες των πληγέντων της Θεσσαλίας αλλά και φόρμουλα χρηματοδότησης της διεπαγγελματικής Φέτας είναι μερικά από τα αιτήματα που παραθέτει η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα αργά αντανακλαστικά τα οποία χρεώνουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

kaseri-pop-xamhlou-anthraka

Ένα cluster τυροκόµων ∆υτικής Μακεδονίας αποφάσισαν να στηρίξουν την κτηνοτροφία της περιοχής µε τεχνογνωσία σε επίπεδο διαχείρισης των εκτροφών συνεργαζόµενων παραγωγών, αλλά και οργάνωσης τους, ακόµη και σε επίπεδο κυκλικής οικονοµίας, ώστε να βελτιώσουν τους όρους βιωσιµότητάς τους, παράλληλα µε τα σχέδια αξιοποίησης του τυρογάλακτος και την παρασκευή ενός κασεριού ΠΟΠ κοινής παραγωγής µε χαµηλό αποτύπωµα άνθρακα.

36_4

Σε καθετοποίηση της παραγωγής του προχωρά ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, ο οποίος έχει λάβει ήδη την έγκριση ύψους 4 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για κατασκευή εργοστασίου ζωοτροφών στη Λαζαρίνα Καρδίτσας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ