BACK TO
TOP
Τεχνικές Αναλύσεις

Η ανθοφορία του Μάη «μιλά» για το ελαιόλαδο

«Με το βλέμμα στραμμένο» στην ανθοφορία των ελαιοδέντρων της Ισπανίας βρίσκεται η ελαιοκομία στις μεγάλες ελαιοπαραγωγικές χώρες.

Νευρικότητα έφερε η αποθεματοποίηση στο ελαιόλαδο

1
0

Κι αυτό διότι η ανθοφορία του Μαΐου θα «δώσει» προβλέψεις για την παραγωγή στην χώρα της Ιβηρικής την περίοδο 2013-2014 και θα λύσει «απορίες» πολλών για το πώς αναμένεται να κινηθεί το εμπόριο του προϊόντος διεθνώς. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση σχετικά με τα επίπεδα των τιμών κατά την ερχόμενη περίοδο και οι ισχυρές επιχειρήσεις του κλάδου περιμένουν, ώστε να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Προς το παρόν το στοκ που έχουν κάνει είναι σχετικά ικανοποιητικό και οι παραλαβές τους, τουλάχιστον από την Κρήτη, έχουν μειωθεί.

Παράλληλα, έχει μειωθεί και η προσφορά ελαιόλαδου από τους παραγωγούς.

Όσοι αγρότες είχαν άμεσο οικονομικό πρόβλημα, πούλησαν λίγο μετά τη συγκομιδή. Τώρα απομένουν εκείνοι που μπορούν να περιμένουν και κυρίως όσοι ελπίζουν ότι οι τιμές του λαδιού θα αυξηθούν την άνοιξη και τα καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, οι τιμές παραγωγού του ελαιόλαδου στην Κρήτη έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες γύρω στα 2,50 ευρώ, για οξύτητες μέχρι 0,3. Όπως προαναφέρθηκε, η προσφορά από την πλευρά των παραγωγών δεν είναι μεγάλη και έτσι οι συνεταιριστικές οργανώσεις και οι ιδιώτες έχουν κατά κανόνα το περιθώριο να πληρώνουν τοις μετρητοίς ή με καθυστέρηση λίγων ημερών. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία