BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Στο ΦΕΚ το πακέτο των 5 εκατ. ευρώ για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου

Ποσό 5 εκατ. ευρώ δίνεται συμπληρωματικά για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2014, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας

2
0

Η σχετική ΚΥΑ με αριθμό 745 και θέμα «Έγκριση συμπληρωματικού προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, για το έτος 2014», αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 1

Σκοπός

Με την παρούσα απόφαση εγκρίνεται συμπληρωματικό πρόγραμμα οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων ύψους 5.000.000 ευρώ, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας (διερεύνηση, πρόληψη, επιτήρηση, έλεγχος, εκρίζωση, έκτακτες επεμβάσεις) στο πλαίσιο εφαρμογής των ισχυουσών ειδικών κτηνιατρικών διατάξεων, με κοινοτική συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων (ΕΚΤΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρθρο 2 παράγραφος 2α του Καν. (ΕΚ) αριθ. 1290/2005 του Συμβουλίου (ΕΕL 209της 11-08-2005, σελ. 1).

Άρθρο 2

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθ. 432/20486/14-02-2014 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών «Έγκριση προγράμματος Οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2014» (Β` 345).

 

Άρθρο 3

Διάρκεια ισχύος

1.Η παρούσα απόφαση ισχύει από της δημοσιεύσεως της έως 31 Δεκεμβρίου 2014.

2. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρέχει οδηγίες σε ότι αφορά την εφαρμογή της παρούσας.

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση με τις  Συμπληρωματικές αποζημιώσεις για μέτρα εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία