BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Πρώτα δηλώσεις, μετά εκτιμήσεις από πάγο στη Θεσσαλία

Οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό της 21ης Μαρτίου 2015 σε δενδρώδεις καλλιέργειες (αμυγδαλιές, νεκταρινιές, βερικοκιές, ροδακινιές), θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη υποβολής των δηλώσεων υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι οι παραγωγοί είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

Πρώτα δηλώσεις, μετά εκτιμήσεις από πάγο στη Θεσσαλία

20
0

Αυτό απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, σε ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Ο Λαρισαίος βουλευτής ζητά, με την ερώτησή του, άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για δίκαιες αποζημιώσεις. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει στην απάντησή του τα εξής: «Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τον παγετό που σημειώθηκε στις 21 Μαρτίου 2015 σε διάφορες δενδρώδεις καλλιέργειες (αμυγδαλιές, νεκταρινιές, βερικοκιές, ροδακινιές, κλπ) στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Δήμοι Τυρνάβου, Ελασσόνας, Τεμπών, Κιλελέρ, Φαρσάλων και Λαρισαίων), διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις.

Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει μετά τη λήξη της υποβολής των δηλώσεων, όπως ορίζεται στον Κανονισμό φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ.

Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία