BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Το ισπανικό σύστημα Agroseguro εξετάζεται ως βάση για αποζημιώσεις

Το ισπανικό µοντέλο αγροτικής ασφάλισης παρουσιάστηκε ως ένα επιτυχηµένο µοντέλο διαχείρισης κινδύνου στους υπουργούς Γεωργίας, καθώς προσφέρει την επιλογή ενός µείγµατος δηµοσίας και ιδιωτικής κάλυψης. Η ιδιαιτερότητα του συστήµατος έγκειται στο γεγονός ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες οµαδοποιούνται σε µια οµάδα συνασφάλισης (Agroseguro).

Το ισπανικό σύστημα Agroseguro εξετάζεται ως βάση για αποζημιώσεις

2
2
Ο καθορισµός των ασφαλίστρων, το σχέδιο των µοντέλων συµβάσεων και η καταβολή των αποζηµιώσεων εξετάζονται από την Agroseguro. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες δεν µπορούν να ανταγωνιστούν στα προσφερόµενα προϊόντα (ίδιοι καλυπτόµενοι κίνδυνοι, χωρίς αποκλεισµό των αιτούντων) ούτε στα ασφάλιστρα, αλλά µόνο στο κόστος διαχείρισης και στην ποιότητα της υπηρεσίας. Επίσης, αναλαµβάνουν τους κινδύνους στην ίδια αναλογία µε τη συµµετοχή τους στο µετοχικό κεφάλαιο της Agroseguro.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

11-09-2017 14:50Μπόμπ ο Μάστορας

Αποκλείεται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Δεν θα μπορεί ο κάθε πολιτικάντης να κάνει παιχνίδια στην πλάτη των αγροτών και δεν συμφέρει κανέναν στο πολιτικό στερέωμα. Η ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική και υπογράφεται συμβόλαιο που καθορίζει με σαφήνεια τους κινδύνους πουκαλύπτονται και σε τι ποσοστό. Στο Ελλαδιστάν ανακαλύπτουμε εκ των υστέρων καύσωνες στην άνθηση ή καρπόπτωση απο πλυμμήρες ή βαφτίζουμε ιώσεις/ασθένειες ως καλυπτόμενες ζημιές. Με αυτό το σύστημα δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

Απάντηση

09-09-2017 13:42μονοπώλιο

μονοπώλιο είναι μονοπώλιο. Ενάντια στην ανταγωνιστικότητα και το ενδιαφέρον του αγρότη.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία