BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Συν 210% σκληρό σιτάρι μπήκε στην Καλιφόρνια

Υπερτριπλάσιες είναι οι φυτεύσεις σκληρού σιταριού στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ φέτος, σηµειώνοντας µια αύξηση της τάξης του 210% σε σχέση µε πέρσι και ανεβάζοντας τα συνολικά χαµηλά στρέµµατα σιταριού της περιοχής.

Η ξηρασία ρίχνει τις αποδόσεις στις πρώιμες περιοχές της Ελλάδας

1
0
Συγκεκριµένα, οι συνολικές φυτεύσεις σιταριού της Καλιφόρνιας έπεσαν στα 2,1 εκατ. στρέµµατα, όµως από αυτά το 1/5 καταλαµβάνουν οι εκτάσεις µε σκληρό, σύµφωνα µε έκθεση της Επιτροπής Σιταριού της περιοχής (CWC)
Ουσιαστικά, οι καλλιεργητές στις κοιλάδες του Ιµπέριαλ και του ποταµού Σαν Χοακίν της Καλιφόρνια αύξησαν τα στρέµµατα παρακινούµενοι από τις υψηλές τιµές κατά τη διάρκεια των φυτεύσεων για τη χρήση σκληρού σιταριού ως ζωοτροφή από τις γαλακτοκοµικές φάρµες.

Σηµειώνεται ότι την Πέµπτη 21 Μαΐου, οι τιµές του σκληρού σιταριού στο χρηµατιστήριο του Σικάγο σηµείωσαν άνοδο 6,47% στα 526 σεντς ανά µπούσελ από τα 494 σεντς ανά µπούσελ της περασµένης εβδοµάδας. Μάλιστα, οι τιµές για τη νέα σοδειά σκληρού σιταριού που θα βγει στην αγορά στα µέσα Αυγούστου και ίσως και αργότερα, είναι µειωµένες κατά 7 δολάρια ανά µπούσελ. «Ενώ η τιµή αυτή µπορεί να είναι πιο ελκυστική για τους σιτοπαραγωγούς από τις τιµές των ανοιξιάτικων σιτηρών, ωστόσο µε την αύξηση των στρεµµάτων ελλοχεύει ο κίνδυνος για πίεση τιµών της νέας σοδειάς περίπου 1-5 δολάρια ανά µπούσελ σε σχέση µε τα ανοιξιάτικα σιτάρια», υποστηρίζει ο Τζιµ Πέτερσον, εµπορικός διευθυντής της Επιτροπής Σιταριού της Βόρειας Ντακότα (NDWC). Συνολικά, τα στρέµµατα σιταριού στην αποκαλούµενη και «χρυσή πολιτεία» των ΗΠΑ µειώθηκαν κατά 6% σε σχέση µε την περσινή χρονιά, σύµφωνα µε τη βοηθό διευθυντή στην CWC, Σαµάνθα Φρέντρισκον. Ενώ, για τις κόκκινες και λευκές ποικιλίες η µείωση άγγιξε το 17% σε σύγκριση µε πέρσι.  
Γκαζώνουν οι φυτεύσεις καλαµποκιού της ΡωσίαςΤην ώρα που σε ορισµένες πολιτείες των ΗΠΑ, οι φυτεύσεις σκληρού σιταριού κερδίζουν έδαφος, οι Ρώσοι αγρότες επιλέγουν να ανεβάσουν ταχύτητα µε τις φυτεύσεις καλαµποκιού, ακόµα και αν οι σπορές σιταριού είναι πολύ πιο κάτω από το µέσο όρο. Ειδικότερα, προχώρησαν µέχρι και τις 20 Μαΐου στη φύτευση 23,5 εκατ. στρεµµάτων καλαµποκιού, αψηφώντας τις προβλέψεις ότι το αδύναµο ρούβλι και το υψηλό κόστος δανεισµού θα τους απέτρεπε από µια καλλιέργεια µε υψηλό κόστος παραγωγής
Από την άλλη πλευρά, έχουν φυτευτεί µόλις 60 εκατ. στρέµµατα σιταριού, µειωµένα κατά 10 εκατ. στρέµµατα σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία