BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ξανά ρωσικό σιτάρι στη Βραζιλία μετά από 8ετές εμπάργκο

Οι κτηνιατρικές και φυτοϋγειονομικές αρχές της Ρωσίας, Rosselkhoznadzor ανακοίνωσαν ότι η χώρα έχει αρχίσει να προμηθεύει σιτάρι στη Βραζιλία για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια απαγορεύσεων.

Ξανά ρωσικό σιτάρι στη Βραζιλία μετά από 8ετές εμπάργκο

1
0
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Interfax, η πρώτη παρτίδα ρωσικού σίτου που ανέρχεται σε 26,2 χιλιάδες τόνους μεταφέρθηκε στη Βραζιλία από την περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Οι ειδικοί της Rosselkhoznadzor διαπραγματεύτηκαν τις συνθήκες εξαγωγής ρωσικού σιταριού στην αγορά της Βραζιλίας με το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας της Νοτίου Αμερικής, ανέφερε η ρωσική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας εξαγωγής που έλαβε η Rosselkhoznadzor, η προαναφερθείσα παρτίδα ρωσικού σίτου υποβλήθηκε σε όλες τις εργαστηριακές δοκιμές για συμμόρφωση με τις φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις καραντίνας της Βραζιλίας και εγκρίθηκε για εισαγωγή χωρίς περιορισμούς από την πλευρά της Βραζιλίας.

Η Βραζιλία εισάγει περίπου 7 εκατομμύρια τόνους σίτου ετησίως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η Βραζιλία και η Ρωσία ξεκίνησαν τις συνομιλίες πέρυσι σε μια προσπάθεια να βρουν ένα κοινό έδαφος για την εμπορία δημητριακών και κρέατος. Η ρωσική κυβέρνηση ελπίζει να βρει νέες αγορές για τους σπόρους της και η Βραζιλία έψαχνε να επεκτείνει τις πωλήσεις πουλερικών, βοδινού και χοιρινού κρέατος.

Τον περασμένο χρόνο, η Βραζιλία ενέκρινε νέα νομοθεσία για την εκκαθάριση των εισαγωγών ρωσικού σίτου. Όμως, η Ρωσία έθεσε προσωρινά περιορισμούς στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος και προϊόντων με βάση το βόειο κρέας από τη Βραζιλία μετά την εμφάνιση ενός απαγορευμένου προσθέτου τροφίμων σε ορισμένες αποστολές.

Οι προοπτικές του ρωσικού Υπουργείου Γεωργίας αναφέρουν ότι οι εξαγωγές σιτηρών στο γεωργικό έτος 2018-2019 (που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου) αναμένεται να ανέλθουν σε 44-45 εκατομμύρια τόνους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία