BACK TO
TOP
Αγορά Εισροών

«Κόφτης» στις αυξήσεις του αγροτικού ρεύματος

Την τελευταία στιγµή αποφεύχθηκε µια νέα εκτίναξη του κόστους παραγωγής για τα αγροτικά προϊόντα µε τροπολογία που εισήχθη στη Βουλή από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη και ψηφίστηκε.

Τέσσερα δικαιολογητικά και 50 ευρώ για την ηλεκτροδότηση πηγαδιού - γεώτρησης

3
0
Η τροπολογία ακυρώνει προηγούµενη απόφαση της ΡΑΕ και αποκαθιστά στα επίπεδα που ίσχυαν από 1ης Απριλίου του 2014 την επιβάρυνση του ΕΤΜΕΑΡ, ήτοι 10,83  ευρώ/MWh για το ρεύµα αγροτικής χρήσης µέσης τάσης (ΜΤ) και 11,39 ευρώ/MWh για το ρεύµα αγροτικής χρήσης χαµηλής τάσης (ΧΤ). Με την τροπολογία Λαφαζάνη η επιβάρυνση που θα γλιτώσουν οι αγρότες αγγίζει το 13,6% και στις δύο κατηγορίες ρεύµατος.

 

Αναδροµική ισχύς από 1/1/2015

Μάλιστα η τροπολογία έχει αναδροµική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ τυχόν ποσά που είχαν καταλογιστεί θα επαναϋπολογιστούν για να γίνει συµψηφισµός στον επόµενο λογαριασµό. Από το αρµόδιο υπουργείο επισηµαίνεται η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύµφωνα µε την οποία από τη διάταξη αυτή δεν προκαλείται επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισµού, ή των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Αυτή δεν είναι ωστόσο η µοναδική διάσταση του ζητήµατος καθώς µε την ακύρωση των αυξήσεων αναµένεται να µην επιβαρυνθούν έτι περαιτέρω, οι τοπικοί Οργανισµοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), οι περισσότεροι εκ των οποίων αντιµετωπίζουν σοβαρά προβλήµατα. Τα οποία έχουν να κάνουν µε τις οφειλές των παραγωγών προς αυτούς, την εν συνεχεία ασυνέπεια των ΤΟΕΒ να πληρώσουν τη ∆ΕΗ για το ρεύµα που τους παρέχει και τους καλλιεργητές να φτάνουν στο σηµείο ακόµη και να θεωρούν την καλλιέργεια… ρίσκο, δεδοµένου ότι κανείς δεν τους εγγυάται αν θα έχουν νερό να ποτίσουν, αφού η ∆ΕΗ -εύλογα- προχωρά σε διακοπές ρεύµατος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία