BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Εθελουσία έξοδο για εργαζόμενους συνεταιρισμών συζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους σε αγροτικούς συνεταιρισμούς επεξεργάζεται η ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνεργασία με την ομοσπονδία των εργαζομένων (ΟΣΕΓΟ), με αφορμή τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις.

Στα 0,21 το καλαμπόκι η ΕΑΣ Τρικάλων

0
5

Επ’ αυτού, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννης Τσιφόρος αποστέλλει σχετική επιστολή στους προέδρους των συνεταιρισμών, ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για τους εργαζόμενους.

 Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η ΠΑΣΕΓΕΣ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των Σωματείων Εργαζομένων στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΟΣΕΓΟ), προτίθεται να επεξεργαστεί και να προτείνει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για το προσωπικό των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, με δεδομένο ότι οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο (εφαρμογή νέου Νόμου, περιορισμός δραστηριοτήτων λόγω οικονομικής κρίσης κτλ) ένα παρόμοιο πρόγραμμα θα βοηθούσε σημαντικά την ενίσχυση της προοπτικής βιωσιμότητας των Οργανώσεων με την ελάφρυνση του μισθολογικού κόστους.

Αντίστοιχα προγράμματα, όπως είναι γνωστό εφαρμόζονται αυτή την περίοδο, σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που πρόκειται να διαμορφώσουμε και να διαπραγματευτούμε με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι προαιρετικό τόσο για τις Οργανώσεις, όσο και για τους εργαζόμενους και θα προβλέπει κίνητρα αποχώρησης που θα συνδυάζουν αποζημιώσεις και ευνοϊκότερους όρους συνταξιοδότησης. Σε κάθε περίπτωση και πριν την οριστικοποίησή του θα δοθεί στις Οργανώσεις και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για τις παρατηρήσεις τους.

Στην κατεύθυνση αυτή όμως για την επεξεργασία της πρότασής μας (για την οποία έχουν οριστεί υπεύθυνοι από την πλευρά της ΠΑΣΕΓΕΣ η Ρήγα Αχίλλεια 210-7499537, riga@paseges.gr, και από την πλευρά της ΟΣΕΓΟ ο Αντιπρόεδρος  Γιάννης Γκούτσης 210-5240954, osego@otenet.gr) για τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του προγράμματος και την κοστολόγησή του, απαιτούνται στοιχεία για κάθε εργαζόμενο και για το σύνολο τους, σε κάθε Οργάνωση, με εργασιακό και ασφαλιστικό ιστορικό.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία, έτσι ώστε να συμπληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το έντυπο που επισυνάπτουμε και να αποσταλούν στην ΠΑΣΕΓΕΣ μόνο με την κωδικοποίηση και όχι με τα ονόματα των εργαζομένων.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά και τις πρωτοβάθμιες αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, της περιοχής σας.

 

Βρείτε εδώ τη σχετική επιστολή με την Πρόταση ΠΑΣΕΓΕΣ για πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τους συνεταιρισμούς.pdf

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

06-05-2016 22:24stergios

τι θα γινει με αυτο το προγραμμα παιδια περιμενουμε μια απαντηση ολο διαβουλευσεις γινονται και τιποτα δεν βλεπουμε κουραστηκαμε να περιμενουμε

Απάντηση

12-04-2016 23:55ioannis

me ayto to perivoito programma ti egine re pedia ???????????? ayti einai i kalh mas PASEGES kai i akoma kaliteri OSEGO ,kata ta alla omospondia mas.... eimaste gia gelia kai gia klamata taytoxrona!!! fisika de perimeno na moy apantisei kapoios........ eyxaristo pantos !!!

Απάντηση

05-10-2014 08:28stergios

περιμενουμε με ανυπομονησια το προγραμμα

Απάντηση

28-07-2014 20:37nikos

douleuo 26 xronia sthn eos samou syneterhsmo kai exo kai enshma sthneos kai to 78 an pshfhsth 8a me piash euxarhsto

Απάντηση

20-04-2014 09:26stergios

Εξαιρετικη αποφαση γιατι οι περισσοτεροι εχουν να πληρωθουν πανω απο εξι μηνες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία