BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Έτοιμος ο Συνεταιρισμός Οσπρίων Καρδίτσας

Στις 24 Απριλίου η ιδρυτική συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οσπρίων και Προϊόντων Διατροφής Καρδίτσας.

Η άστοχη απόφαση για τα φασόλια Καστοριάς που άναψε τα αίματα

0
0

Την Παρασκευή 11 Απριλίου, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας ολοκλήρωσε την επεξεργασία του Καταστατικού για την ίδρυση Αγροτικού Συνεταιρισμού σύμφωνα με το Νόμο 4015/11, με την επωνυμία «Αγροτικός Συνεταιρισμός Οσπρίων και Προϊόντων Διατροφής Καρδίτσας».

Μεταξύ των σκοπών του είναι τα εξής:

• Η παραγωγή οσπρίων και γενικώς ψυχανθών, καθώς και δημητριακών, σουσαμιού, αραχίδας και γενικώς ξηρών καρπών, με την προϋπόθεση ότι η κύρια παραγωγή προορίζεται για τις ανάγκες της ανθρώπινης διατροφής.

• Η επεξεργασία, μεταποίηση και εμπορία των παραπάνω προϊόντων, παραπροϊόντων και παραγώγων αυτών.

Ο Συνεταιρισμός θα φιλοξενηθεί προσωρινά στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ ΑΕ) η οποία θα παρέχει και την απαραίτητη τεχνική στήριξη με στόχο να μηδενιστεί το κόστος ίδρυσης του συνεταιρισμού. Όπως είναι γνωστό η ΑΝ.ΚΑ ΑΕ λειτουργεί ως «θερμοκοιτίδα συνεργατισμού» και αυτή την περίοδο φιλοξενεί ή παρέχει τεχνική στήριξη σε 7 Συνεταιρισμούς διαφόρων μορφών καθώς και σε δίκτυα συνεργαζομένων επιχειρήσεων.

Τα επόμενα βήματα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας είναι:

1. Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 με σκοπό τη δημοσιοποίηση του Καταστατικού

2. Ανάρτηση του Καταστατικού σε γνωστές ιστοσελίδες για να είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο

3. Οργάνωση Ιδρυτικής Συνέλευσης την Πέμπτη 24 Απριλίου όπου θα αναγνωστεί το Καταστατικό, θα γίνουν οι τελικές τροποποιήσεις (αν προταθούν) και θα ψηφιστεί.

Στην ίδια Συνέλευση θα οριστεί Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει να νομιμοποιήσει τον ΑΣ, να οργανώσει την καμπάνια εγγραφής όσων ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη και να προκηρύξει εκλογές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία