BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στα 77 εκατ. ευρώ το δάνειο της Πειραιώς προς την ΕΑΣ Ηρακλείου

Στο υψηλότατο για αγροτική συνεταιριστική οργάνωση ποσό των 77 εκατ. ευρώ, ανέρχεται ο συνολικός δανεισμός της Ένωσης Ηρακλείου από την τράπεζα Πειραιώς, μετά τις νέες δανειακές συμβάσεις ύψους 18,5 εκατ. ευρώ, τα επίσημα κείμενα των οποίων ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της την Τρίτη 22 Απριλίου η διοίκηση της ΕΑΣΗ.

Στα 77 εκατ. ευρώ το δάνειο της Πειραιώς προς την ΕΑΣ Ηρακλείου

1
0

Οι κινήσεις της Ένωσης Ηρακλείου θα ελέγχονται ανά τρίμηνο από τους αρμοδίους της τράπεζας Πειραιώς, καθώς η συνεταιριστική οργάνωση βάσει συμβάσεων υποχρεώνεται να είναι συνεπής σε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της (δημόσιο, εργαζόμενοι, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές). Σε διαφορετική περίπτωση δίνεται η δυνατότητα στην τράπεζα να προχωρήσει σε κινήσεις που θα πιέσουν την οργάνωση να καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις της.

Παράλληλα, εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων που προτάθηκε από την τράπεζα Πειραιώς αλλά αμείβεται από την Ένωση, έχει πρόσβαση σε όλα τα οικονομικά στοιχεία της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ανδρέα Στρατάκη, η συνεταιριστική οργάνωση καλείται βάσει της μελέτης βιωσιμότητας να απολύσει ακόμα περίπου 15 εργαζόμενους, από τους 80 που απασχολούνται σήμερα στις υπηρεσίες, τον εμπορικό τομέα και τα εργοστάσια της, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας της. Αν αναπτύξει νέες δραστηριότητες θα μπορεί να τους προσλάβει ξανά στο μέλλον. Δεν θα λειτουργεί με βάση κοινωνικά κριτήρια παρά μόνο ιδιωτικοοικονομικά. Θα εκταμιεύσει δάνεια κίνησης ύψους 3 εκατ. ευρώ για την αγορά προϊόντων (σταφύλια, λάδι) και καλείται να αναπτύξει τις εμπορικές δραστηριότητες της για να μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Στην παρούσα φάση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο εμπόριο του κρασιού, καθώς η Ένωση διαθέτει περίπου 5.000 τόνους στις δεξαμενές της. Κατά τον κ. Στρατάκη το εμπόριο του κρασιού πάει καλά, λόγω της δουλειάς που έχει κάνει το εμπορικό τμήμα. Χρειάζεται όμως να γίνει η μετεγκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός του εμφιαλωτηρίου στο χώρο του Πρότυπου Οινοποιείου (Αυγενική) για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος της οργάνωσης. Η μετεγκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός έχουν κόστος 400.000 ευρώ, ποσό το οποίο έχει εγκρίνει η τράπεζα Πειραιώς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία