BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Δωρεά στη ρωσική Μονή του Άγιου Όρους το πορτοκάλια του ΑΣΣΕ Αμυκλών

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών του ΑΣΕΕ Αμυκλών Λακωνίας, που δώρισαν στη ρωσική μονή του Αγίου Όρους 20 τόνους πορτοκάλια, τα οποία προορίζονταν για τη Ρωσία και επεστράφησαν λόγω του εμπάργκο.

Δωρεά στη ρωσική Μονή του Άγιου Όρους το πορτοκάλια του ΑΣΣΕ Αμυκλών

2
0
Σύμφωνα με τους παραγωγούς, τα πορτοκάλια δεν συγκαταλέγονται στη λίστα των προϊόντων που θα αποζημιωθούν από το πακέτο των 125 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε στις 18 Αυγούστου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας Ντατσιάν Τσιόλος, ενώ οι τιμές παραγωγού, στην ποικιλία Βαλέντσια αυτό το διάστημα έχουν υποχωρήσει στα 15 λεπτά το κιλό ενώ πέρσι την ίδια περίοδο κυμαίνονταν στα 70 με 80 λεπτά το κιλό

Σε ανακοίνωσή τους οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Λακωνίας περιγράφουν το περιστατικό, που οδήγησε στη διάθεση του προϊόντος του στους μοναχούς. Όπως αναφέρουν, «ο ΑΣΣΕ Αμυκλών με την ΕΑΣ Λακωνίας, τον Α.Σ. Αγρινίου και τον Α.Σ. Αχελώου έχουν δικό τους κατάστημα στην αγορά της Μόσχας όπου εξάγουν τα προϊόντα τους. Στις 6 Αυγούστου, μια ημέρα πριν την ανακοίνωση του ρώσικου εμπάργκο, η ΑΣΣΕ Αμυκλών Λακωνίας έστειλε προς την Ρωσία ένα φορτηγό με 20 τόνους πορτοκαλιών. Το φορτηγό όμως έφθασε στα σύνορα μετά το εμπάργκο με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, παρά το γεγονός ότι διέθετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα».

Προκειμένου να μην χαθεί το φορτίο με τα πορτοκάλια, ο ΑΣΣΕ Αμυκλών Λακωνία, αποφάσισε να κάνει δωρεά τα προϊόντα αυτά που επιστράφηκαν στην ρώσικη μονή του Αγίου Όρους, σημειώνει ο γεωπόνος του ΑΣΣΕ Αμυκλών Λακωνίας, Φάνης Λάζαρης.

Και προσθέτει: «Ο συνεταιρισμός μας είχε κλεισμένες συμφωνίες στη Μόσχα για σημαντικές ποσότητες. Για παράδειγμα, μέχρι τέλους του μήνα υπήρχε συμφωνία για εξαγωγές 1 με 2 φορτηγά την ημέρα (15 φορτηγά – 500 περίπου τόνους), ενώ είχαμε κλεισμένη συμφωνία και για τη χειμερινή σεζόν».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία