BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με τροπολογία διευθέτηση για δευτεροβάθμιους συνεταιρισμούς

Μέλη των κλαδικών αγροτικών συνεταιρισμών που προέκυψαν από μετατραπείσες ΚΕΣΕ και ΚΑΣΟ είναι μόνο όσοι απασχολούνται με το αντικείμενο δραστηριότητας του κλαδικού αυτού ΑΣ και καταβάλλουν τη συνεταιριστική τους μερίδα που όρισε η απόφαση της μετατροπής.

Καλύτερη διαπραγματευτική ισχύς για τους αγρότες μέσω συνεταιρισμών

0
0

Αυτό ισχύει σύμφωνα με την τροπολογία του βουλευτή Κορινθίας Γ. Κόλλια, που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις υδατοκαλλιέργειες την Πέμπτη 28 Αυγούστου.

Η τροπολογία έχει ως εξής:

Επειδή και μετά την ισχύ της παραγράφου 9 του άρθρου 61 του νόμου 4277/2014 «Νέο ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις», παραμένει η δυσχέρεια στην ερμηνεία των διατάξεων περί μετατροπής των τριτοβάθμιων αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων (ΚΕΣΕ) και των δευτεροβάθμιων (ΚΑΣΟ), κυρίως για αυτές τις οργανώσεις που ήδη μετατράπηκαν σε κλαδικούς ΑΣ, θα πρέπει να προστεθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία τα μέλη των κλαδικών αυτών ΑΣ, που προήλθαν από τις μετατραπείσες ΚΕΣΕ και ΚΑΣΟ, να είναι αποκλειστικά και μόνο όσοι απασχολούνται με τον κλάδο παραγωγής του κλαδικού ΑΣ και έχουν καταβάλλει τη συνεταιριστική τους  μερίδα, που όρισε η απόφαση της μετατροπής.  

Προτεινόμενη διάταξη

«Άρθρο…

Τροποποίηση του νόμου 4277/2014

«Νέο ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις»

1.Στο τέλος της περίπτωσης δ’ της παρ. 9 του άρθρου 61 του νόμου 4277/2014 προστίθεται το εξής:

«Μέλη των κλαδικών αγροτικών συνεταιρισμών που προέκυψαν από μετατραπείσες ΚΕΣΕ και ΚΑΣΟ είναι μόνο όσοι απασχολούνται με το αντικείμενο δραστηριότητας του κλαδικού αυτού ΑΣ και καταβάλλουν τη συνεταιριστική τους μερίδα που όρισε η απόφαση της μετατροπής».   


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία