Ο λόγος για το Cacci (όπως είναι το διεθνές όνοµα του καρπού), ένα δίκτυο παραγωγών, που ιδρύθηκε πριν από 18 µήνες και σήµερα αριθµεί 190 µέλη από την Κεφαλονιά (όπου έγιναν και οι πρώτες φυτεύσεις) και την Πελοπόννησο µέχρι τη Θεσσαλία και τη ∆ράµα. Η οµάδα έχει καταφέρει να τοποθετήσει ελληνικό λωτό και, µάλιστα, επώνυµο στα ράφια ορισµένων από τις µεγαλύτερες αλυσίδες της Ευρώπης.
«Η περυσινή ήταν η πρώτη χρονιά µας στην αγορά», λέει στην Agrenda ο Μάκης Μαϊδης, παραγωγός ο ίδιος και υπεύθυνος εξαγωγών του συνεταιρισµού. «Βγήκαµε µε 1.000 τόνους, ποσότητα διόλου αµελητέα αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόµαστε στην αρχή και ότι η παγκόσµια παραγωγή κυµαίνεται µεταξύ 50.000 και 60.000 τόνους». Σε δύο χρόνια που τα φυτά µας θα φτάσουν σε πλήρη παραγωγική δυναµικότητα η συγκοµιδή εκτιµούµε ότι θα ανέλθει στους 3.500 τόνους
Η συγκέντρωση του προϊόντος γίνεται σε µονάδα επεξεργασίας που περιλαµβάνει διαλογητήριο, ψυγεία και συσκευαστήριο στην ε.ο. Καβάλας-∆ράµας και την οποία έχει «στήσει» ο Ναουσαίος φυτωριούχος, Αναστάσιος Ιγνατίου, ο οποίος παρέχει στους συνεργαζόµενους παραγωγούς τα δενδρύλλια. Η µονάδα έχει δυνατότητα να συσκευάσει το προϊόν από µικρά «καλαθάρια» του 1 κιλού µέχρι µεγάλα κιβώτια, ανάλογα αν προορίζεται για λιανική κατανάλωση (σούπερ µάρκετ) ή χονδρική (ξένοι έµποροι). «Από αγγλική αλυσίδα µας ζητήθηκαν και µικρές ατοµικές συσκευασίες των 300 γραµµαρίων τις οποίες φέτος θα κάνουµε», τονίζει ο κ. Μαΐδης.
«Η περυσινή ήταν η πρώτη χρονιά µας στην αγορά», λέει στην Agrenda ο Μάκης Μαϊδης, παραγωγός ο ίδιος και υπεύθυνος εξαγωγών του συνεταιρισµού. «Βγήκαµε µε 1.000 τόνους, ποσότητα διόλου αµελητέα αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόµαστε στην αρχή και ότι η παγκόσµια παραγωγή κυµαίνεται µεταξύ 50.000 και 60.000 τόνους». Σε δύο χρόνια που τα φυτά µας θα φτάσουν σε πλήρη παραγωγική δυναµικότητα η συγκοµιδή εκτιµούµε ότι θα ανέλθει στους 3.500 τόνους
Η συγκέντρωση του προϊόντος γίνεται σε µονάδα επεξεργασίας που περιλαµβάνει διαλογητήριο, ψυγεία και συσκευαστήριο στην ε.ο. Καβάλας-∆ράµας και την οποία έχει «στήσει» ο Ναουσαίος φυτωριούχος, Αναστάσιος Ιγνατίου, ο οποίος παρέχει στους συνεργαζόµενους παραγωγούς τα δενδρύλλια. Η µονάδα έχει δυνατότητα να συσκευάσει το προϊόν από µικρά «καλαθάρια» του 1 κιλού µέχρι µεγάλα κιβώτια, ανάλογα αν προορίζεται για λιανική κατανάλωση (σούπερ µάρκετ) ή χονδρική (ξένοι έµποροι). «Από αγγλική αλυσίδα µας ζητήθηκαν και µικρές ατοµικές συσκευασίες των 300 γραµµαρίων τις οποίες φέτος θα κάνουµε», τονίζει ο κ. Μαΐδης.
09-10-2017 13:44γιωργοσ
εχω για πρωτη χρονια παραγωγη τζιρο και χανα σε ποσοτητεσ 5000 3000 τονουσ και ενδιαφερομαι για την διαθεση τουσ
Απάντηση21-05-2017 18:00Βασιλης Ευθυμιαδης
Παρακαλουμε για ένα τηλεφωνο επικοινωνιας
Απάντηση12-05-2017 20:35Βασιλης Ευθυμιαδης
Καλησπέρα σας , παρακαλουμε για περισσότερες πληροφοριες και το τηλεφωνο επικοινωνιας .
Απάντηση07-10-2016 19:10κωστας
παρακαλω ενα τηλεφωνο του συνεταιρισμου
Απάντηση25-08-2016 11:01τοπαλης σωτηρης
ενα τηλεφωνο παρακαλω για περισοτερες πλιροφοριες. ευχαριστω
Απάντηση