BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Φορτώνουν οι Κρητικοί, φωτιές τους άναψε πάλι ο Πολάκης

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στην Κρήτη, λίγες ώρες πριν την επιβίβαση χιλιάδων αγροτών με τα πλοία της γραμμής για Πειραιά την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, προκειμένου να πάρουν μέρος στη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Οι «εμπρηστικές» όπως χαρακτηρίζονται δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, με αποκορύφωμα ανάρτηση στο διαδίκτυο του Χανιώτη αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ρίχνουν λάδι στη φωτιά, προκαλώντας φραστικές επιθέσεις από την πλευρά των αγροτικών οργανώσεων.

Φορτώνουν οι αγρότες της Κρήτης, φωτιές τους άναψε πάλι ο Πολάκης

0
0

Ο κ. Πολάκης φέρεται να δήλωσε μέσω χώρου κοινωνικής δικτύωσης ότι οι αγρότες «πήραν το λάβαρο για να μην πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν». Αμέσως, αγροτικές οργανώσεις των Χανίων του απάντησαν μεταξύ άλλων ότι έχει κοντή μνήμη, καθώς οι αγρότες αγωνίζονται χρόνια τώρα και τονίζουν ότι «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Στο μεταξύ, όλο και μακραίνουν στα χωριά οι λίστες με τα ονοματεπώνυμα των αγροτών που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι αγρότες έχουν ραντεβού στα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σούδας Χανίων στις 5.30 το απόγευμα.

Παρά τις ανακοινώσεις της παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής  ότι δεν θα επιβιβαστούν οχήματα στα πλοία, αγρότες από την περιοχή του Λασιθίου αποφάσισαν να μεταβούν στο λιμάνι του Ηρακλείου με τρακτέρ και φορτηγά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να εμποδιστούν από δυνάμεις της αστυνομίας (σε κάποιο σημείο του δρόμου) ή του λιμενικού αν φθάσουν στο λιμάνι. 

Οι αγρότες θα επιβιβαστούν σε δύο πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου και σε ένα στο λιμάνι της Σούδας.  Μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι του Πειραιά, προγραμματίζουν να μετακινηθούν με λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, σχεδιάζουν να αποκλείσουν την είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αχαρνών, μέχρι να έρθουν οι συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, για να μεταβούν όλοι μαζί στο Σύνταγμα.  Όμως ο σχεδιασμός αυτός δεν αποκλείεται να αλλάξει, σε γενικές συνελεύσεις των αγροτών που θα γίνονται επί τόπου την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραμείνουν τα μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της Κρήτης και θα συνεχιστεί η κατάληψη της ΔΟΥ Ηρακλείου από αγρότες, όσο οι συνάδελφοί τους θα βρίσκονται στην Αθήνα. Θα είναι κάτι σαν… οπισθοφυλακή αν γίνουν επεισόδια στην Αττική,  δηλαδή  θα είναι  χώροι που θα συγκεντρώνονται όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τυχόν επιθέσεις των ΜΑΤ στους αγρότες.  Επίσης, τα μπλόκα και η κατάληψη θα παραμείνουν, για να επιστρέψουν εκεί οι αγρότες όταν θα γυρίσουν από την Αθήνα.

«Ο αγώνας που κάνουμε είναι ενωτικός, με όλους τους εργαζόμενους, τους μικροεπιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, με όλον τον κόσμο. Πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί ενάντια στο φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μας πλήττει όλους και ξεκληρίζει την αγροτιά» επισημαίνει ο εκπρόσωπος της παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης και τονίζει: «Οι αγρότες όλης της Ελλάδας είμαστε ενωμένοι στα αιτήματα και τον αγώνα, είτε κάνοντας κινητοποίηση στο Σύνταγμα, είτε παραμένοντας στα μπλόκα. Μόνο η μορφή του αγώνα αλλάζει».

Οι αγρότες και οι επικεφαλής των αγροτικών οργανώσεων εκνευρίζονται ακόμα περισσότερο, ενόψει του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, καθώς βάσει του σχεδιασμού της υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με λεωφορεία από το λιμάνι του Πειραιά, για να προσεγγίσουν το κέντρο της Αθήνας. «Αυτό δεν έγινε ακόμα και το 2009, όταν μας επιτέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τα γνωστά επεισόδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος  της παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής των αγροτών Γιώργος Τζωρτζάκης και πρόσθεσε «τότε μπορούσαμε να μετακινηθούμε έστω με λεωφορεία, αλλά είχαμε ήδη φέρει τα τρακτέρ και τα φορτηγά με τα πλοία. Τότε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κοντά μας, συμπαραστεκόταν στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και καταδίκαζε τις αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Σήμερα είναι απέναντί μας κι ακόμα πιο σκληρός από τους τότε κυβερνώντες».

Διαβάστε εδώ την Ανακοίνωση αγροτικών οργανώσεων Χανίων.pdf









Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία