BACK TO
TOP
Οργανωτικά

H πώληση σε Αμερικανούς στη Συνέλευση των Γαργαλιάνων

Η λήψη απόφασης επί της τροποποιημένης πρότασης του υποψήφιου αγοραστή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης στη γενικής συνέλευσης που πραγματοποιείται την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Ο συνεταιρισμός καλεί τα μέλη στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων στις 20.00 το απόγευμα.

Τιμή παραγωγού στο προϊόν ζητά ο ΑΣ Γαργαλιάνων

1
0

Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε το περιοδικό «Ελαίας Καρπός»-el, που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο μαζί με την Agrenda, πως έχει κολλήσει η πώληση του Αγροτικού Συνεταιρισμού, καθώς ο Αμερικανός επενδυτής που είχε συμφωνήσει να κάνει την εξαγορά διεμήνυσε στην διοίκηση της οργάνωσης, ότι επιθυμεί να αλλάξει την αρχική συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος των Αμερικανών αγοραστών, δικηγόρος κ. Ε. Μαργαρίτης, εξήγησε πως η αλλαγή στην πρόταση οφείλεται στο γεγονός πως το επιχειρηματικό ρίσκο είναι πάρα πολύ μεγάλο για τον επενδυτή. Μιλώντας για τη νέα πρόταση τόνισε ότι «υποβάλλεται, από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας. Δεν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος εντός 40 ημερών και μάλιστα δόθηκαν και 31.000 ευρώ εκτός προσυμφώνου. Η ισοτιμία δολαρίου δεν βοήθησε, καθώς από το 1 προς 1 πήγε στο 1.2, που σημαίνει πως από τα 2.800.000 δολάρια που ήταν το αρχικό ποσό αγοράς το ποσό εκτοξεύτηκε στα 3.600.000 δολάρια».

Ο ίδιος ζήτησε να ληφθεί ομόφωνη απόφαση στην γενική συνέλευση της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου,  προκειμένου να καταβληθούν τα 1.000.000 ευρώ, να δοθούν τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα για να ξεκινήσει η μονάδα και εντός 6μηνου να δοθούν τα υπόλοιπα 669.000 ευρώ με εξασφάλιση.

Η εξασφάλιση σημαίνει πως σε περίπτωση που δεν δοθούν τα χρήματα από τον επενδυτή, τότε ο συνεταιρισμός παίρνει πίσω το κτήριο χωρίς να επιστρέψει το 1.331.000 ευρώ που θα έχει καταβληθεί, ενώ θα αναλάβει και την πληρωμή του δανείου στην τράπεζα.

Στη διάρκεια της συνέλευσης οι παραγωγοί απηύθυναν πολλές ερωτήσεις στο προεδρείο και τους νομικούς συμβούλους των δύο πλευρών, ωστόσο αυτό που φάνηκε είναι πως ο χρόνος πιέζει. Στο σημείο εκείνο έγινε πρόταση από το προεδρείο να γίνει μια νέα ψηφοφορία για το αν δέχονται τα μέλη τη νέα συμφωνία. Ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους, καθώς θεώρησαν ότι η συνέλευση είχε σαν μοναδικό θέμα την ενημέρωση και όχι τη λήψη απόφασης. Μάλιστα, ακούστηκε πως σε περίπτωση που προχωρήσει η ψηφοφορία θα προσβάλουν την οποιαδήποτε απόφαση πάρει η γενική συνέλευση. Έτσι, δεν ελήφθη καμία απόφαση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία