BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Όχι συγχρηματοδότηση του Α’ Πυλώνα, λένε Copa-Cogeca

Υποστηρίζουν ωστόσο την αύξηση της συνεισφοράς των κρατών στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Copa Cogeca: Εθελοντική η αναγραφή συστατικών οίνων

0
0

Οι κορυφαίες αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και η Cogeca υποστηρίζουν το κάλεσμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ προς τα κράτη μέλη να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό της ΕΕ πέραν του 1% του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος (ΑΕΕ), προκειμένου να αντισταθμιστεί το έλλειμα του προϋπολογισμού που προκαλεί το Βrexit.

Ο γενικός γραμματέας Copa και Cogeca, Πέκα Πεσόνεν, δήλωσε: «Είναι καλή είδηση ότι ο αρμόδιος Επίτροπος για τον προϋπολογισμό της ΕΕ Έτινγκερ και ο πρόεδρος Γιούνκερ υποστηρίζουν την ιδέα να έχουν νέα χρήματα που θα καλύψουν τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ και να αντισταθμίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού που προκάλεσε το Brexit. Αναγνωρίζοντας τον θετικό αντίκτυπο και την προστιθέμενη αξία της πολιτικής συνοχής της ΕΕ και η ΚΑΠ πρέπει να συνοδεύεται από επαρκή χρηματοδότηση. Πιστεύουμε ότι η ΚΑΠ είναι πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής, καθώς όχι μόνο παρέχει ποιότητα αλλά διατηρεί ζωντανές τις αγροτικές περιοχές, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση και φύλακας του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Πεσόνεν.

« Αυτό αναγνωρίστηκε επίσης σε πρόσφατη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας η οποία έδειξε τον θετικό αντίκτυπο της ΚΑΠ στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στη δημιουργία καλύτερων θέσεων εργασίας για την απασχόληση αγρότες σε ολόκληρη την ΕΕ», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε τα οφέλη της ενιαίας αγοράς και να διατηρήσουμε κοινούς κανόνες σε όλη την ΕΕ στο πλαίσιο της μελλοντικής ΚΑΠ με κοινές δαπάνες. Είναι σαφές ότι η ΚΑΠ είναι ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος να ξοδεύουμε χρήματα από ένα άθροισμα εθνικών δαπανών. Είμαστε, λοιπόν, αντίθετοι με κάθε συγχρηματοδότηση των άμεσων πληρωμών των αγροτών του α’ πυλώνας της ΚΑΠ», κατέληξε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία