BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Κυριακή κοντή γιορτή για τα νέα όργανα στο ΓΕΩΤΕΕ

Την Κυριακή 22 Απριλίου ο γεωτεχνικός κόσµος αποφασίζει µε την ψήφο του κατά πόσο θέλει να πορευτεί το Γεωτεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδος µε την υφιστάµενη ηγεσία στην οποία πολλά µέλη του καταλογίζουν «κακοδιαχείριση» και «ενδοτική» συµπεριφορά µε τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή αν θα πάρει άλλο δρόµο.

Κυριακή κοντή γιορτή για τα νέα όργανα στο ΓΕΩΤΕΕ

3
0

Σηµειωτέον, όπως κάθε χρόνο, η συµµετοχή είναι αυτή που θα κρίνει και το αποτέλεσµα, καθώς στην προηγουµένη εκλογική αρχαιρεσία µόλις το 15% των γεωτεχνικών µελών του Επιµελητηρίου ήταν αυτό που έφερε για δεύτερη φορά τον Σπύρο Μάµαλη στη θέση του προέδρου.

 Μάλιστα, η δυνατότητα που δίνεται κατά την εκλογική διαδικασία τα µη τακτοποιηµένα µέλη να διευθετήσουν τις οφειλές τους ως προς τις εισφορές στο Επιµελητήριο, ώστε να µπορέσουν να ψηφίσουν, λογίζεται από αρκετούς ως «φοροεισπρακτικό» µέσο και γι’ αυτό επιλέγεται ο δρόµος της αποχής.

Άλλωστε, το προηγούµενο διάστηµα και όσο πλησίαζε ο καιρός προς τις κάλπες δεν ήταν λίγες οι φωνές των υποψηφίων που ασκούσαν σκληρή κριτική στην παρούσα διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ που δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα παρακµής και απαξίωσης του Επιµελητηρίου. Την κατάσταση, µάλιστα, φαίνεται να επιδείνωσε το πρόβληµα βιωσιµότητας που αντιµετωπίζει το ΓΕΩΤΕΕ, µε κάποιους υποψηφίους να καταλογίζουν ατασθαλίες στην διοίκηση, που ζηµίωσαν το ταµείο των γεωτεχνικών µε 4 εκατ. ευρώ.

Να σηµειωθεί ότι εκλογικά τµήµατα θα λειτουργήσουν σε όλους τους νοµούς στα γραφεία των ∆ΑΟΚ (πρώην ∆ιευθύνσεων Γεωργίας) ή στα Γραφεία των Παραρτηµάτων, ενώ η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί µέχρι τις 6 το απόγευµα. Αν κατά τη λήξη της ψηφοφορίας έχουν προσέλθει ψηφοφόροι που δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωµα, η Εφορευτική Επιτροπή µπορεί µε απόφασή της να παρατείνει ανάλογα τη λήξη της ψηφοφορίας (άρθ. 5, παρ. 2 του Π.∆. 334/1985).

 

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου

Οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) πρόκειται να διεξαχθούν σε όλη τη χώρα την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018.

Εκλογικά Τμήματα θα λειτουργήσουν σε όλους τους Νομούς στα γραφεία των ΔΑΟΚ (πρώην Διευθύνσεων Γεωργίας) ή στα Γραφεία των Παραρτημάτων ή όπου αλλού ορίσουν οι Διοικούσες Επιτροπές (Δ.Ε.) των Περιφερειακών Παραρτημάτων. Με νεότερη ανακοίνωση του Επιμελητηρίου θα προσδιοριστούν με ακρίβεια όλοι οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Εάν κατά τη λήξη της ψηφοφορίας έχουν προσέλθει ψηφοφόροι που δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, η Εφορευτική Επιτροπή μπορεί με απόφασή της να παρατείνει ανάλογα τη λήξη της ψηφοφορίας (άρθ. 5, παρ. 2 του Π.Δ. 334/1985).

Κάθε μέλος (τακτικό ή ομότιμο) μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα μόνο στο Εκλογικό Τμήμα της Περιφέρειας στην οποία ασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα (ή του τόπου διαμονής του, προκειμένου για τα ομότιμα μέλη και τους ανέργους - άρθ. 5, παρ. 7 του Π.Δ. 334/1985), επιδεικνύοντας στην Εφορευτική Επιτροπή έγγραφο με το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτότητά του (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, βιβλιάριο υγείας).

Μέλη που είναι εγγεγραμμένα στον ειδικό κατάλογο μελών άγνωστης διεύθυνσης, μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα προσέλθουν, υποβάλλοντας στην Εφορευτική Επιτροπή τα ανάλογα δικαιολογητικά.

Όσα από τα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. φέρονται ότι έχουν υπόλοιπο οφειλών, θα πρέπει είτε να το εξοφλήσουν καταβάλλοντας το αντίτιμό του την ημέρα της ψηφοφορίας στην Εφορευτική Επιτροπή (η οποία τους χορηγεί και σχετική απόδειξη είσπραξης), είτε να προσκομίσουν στην Εφορευτική το αποδεικτικό καταβολής των οφειλών τους από τα οποίο θα φαίνεται ότι καταβλήθηκε το ποσό οφειλής τους προς το ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία