BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Ακατάσχετο λογαριασμού για αγρότες ζητά ο Μαριάς

«Οι αγρότες δεν αντέχουν τη λαίλαπα των κατασχέσεων στους λογαριασμούς τους»

Ακατάσχετο αγροτικών επιδοτήσεων ζητάει ο Μαριάς

1
0

Τη θεσμοθέτηση Ειδικού Ακατάσχετου Λογαριασμού για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Βαγγέλη Αποστόλου, στο πλαίσιο συνάντησης του Υπουργού με Έλληνες Ευρωβουλευτές που έλαβε χώρα σήμερα 16/3/2018 στο Υπουργείο στην Αθήνα.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι οι αγρότες δεν αντέχουν τη λαίλαπα των κατασχέσεων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς όπου η Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι Τράπεζες βάζουν χέρι στις κατά τα λοιπά ακατάσχετες επιδοτήσεις της ΕΕ. Για τον λόγο αυτόν ζήτησε οι ακατάσχετες επιδοτήσεις της ΕΕ να κατατίθενται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε ένα ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό κάθε αγρότη και με τον τρόπο αυτό να διασφαλίζεται ότι οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την ΕΕ θα μπορούν να αξιοποιούνται παραγωγικά για την επίτευξη των στόχων για τους οποίους άλλωστε δίδονται οι επιδοτήσεις αυτές στους δικαιούχους.

Επίσης, ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλουν να ενεργοποιήσουν την Αρχή της Κοινοτικής Προτίμησης και να σταματήσουν την υλοποίηση των διεθνών συμφωνιών απελευθέρωσης εμπορίου τύπου CETA κ.λπ. οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την αθρόα αδασμολόγητη εισαγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, τη διάλυση της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας και την ανατροπή κάθε προστασίας των προϊόντων Π.Ο.Π.
Τέλος, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής υποστήριξε την ανάγκη συντονισμένης εθνικής στρατηγικής προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια των βιομηχανικών χωρών της Ευρώπης για μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τη δραστική μείωση των επιδοτήσεων της ΕΕ και του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία