BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Στο σφυρί έναντι 4 εκατ. ευρώ η πιο μυθική αγροικία της Ιρλανδίας

Ο διάσηµος οίκος δηµοπρασιών Sotheby’s έχει αναλάβει την πώληση του αγροκτήµατος µε την πολυτελή αγροικία που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Στο σφυρί έναντι 4 εκατ. ευρώ η πιο μυθική αγροικία της Ιρλανδίας

1
0
Tο Aghade Lodge, στα πέριξ του ιρλανδικού Tullow, προβάλλεται στα διεθνή µέσα ως µια από τις πιο κοµψές ιδιοκτησίες που βρίσκονται αυτήν τη στιγµή προς πώληση. Ο λόγος για ένα αγρόκτηµα έκτασης 808 στρεµµάτων που µπορεί να αγοραστεί εξ ολοκλήρου ή τµηµατικά. Η ιδιοκτησία περιλαµβάνει ένα µεγαλοπρεπές σπίτι, τέσσερα αγροτόσπιτα, αγροτική γη µε αροτραίες καλλιέργειες και σε λιγότερο από 2,25 χλµ. την ειδυλλιακή ένωση των ποταµών Dereen και Slaney

Η τιµή εκκίνησης ανέρχεται στα 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ για το µεγάλο σπίτι των 160 στρεµµάτων οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να πληρώσουν 1,4 εκατ. ευρώ. Την πώληση έχει αναλάβει ο David Ashmore του διάσηµου οίκου δηµοπρασιών Sotheby’s ενώ πρέπει να σηµειωθεί ότι µαζί µε το σπίτι πωλείται και ένα µικρό νησί µες στο ποταµό Slaney.

Με ιστορία άνω των 100 ετών

Η οικία χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και εκτείνεται σε 5.000 τ.µ. Ήταν το σπίτι της οικογένειας O’Grady Roche και πιο πρόσφατα πέρασε στα χέρια της οικογένειας Richardson.

Το αγρόκτηµα αποτελείται από µια σειρά σύγχρονων και παλαιότερων κτιρίων, πολλά από τα οποία είναι σε καλή κατάσταση, συµπεριλαµβανοµένων αρκετών υπόστεγων στρογγυλής στέγης µε σπιτάκια, ενός ανοιχτού υπόστεγου πέντε κώνων και εκτεταµένων χώρων αποθήκευσης ζώων και µηχανηµάτων. Ένα µονοπάτι οδηγεί στην επάνω αυλή ανοίγει και σε µια σειρά από πέτρινα κτίρια που θα µπορούσαν να είναι κατάλληλα τόσο για χρήση ως στάβλοι ή ως γκαράζ ή ως εργαστήρια.

Αροτραίες καλλιέργειες και βοσκότοποι

Εκτός από την κύρια οικία, τα αγροτόσπιτα και τον κήπο άξια λόγου είναι και η καλλιεργήσιµη γη. Πρόκειται για µια έκταση 808 στρεµµάτων και περιλαµβάνει τόσο αροτραίες καλλιέργειες όσο και βοσκήµενες γαίες. Η γη κοντά στο ποτάµι προορίζεται κυρίως για βόσκηση, είναι λιγότερο γόνιµη και πλαισιώνεται από πέτρινους τοίχους και µικρά χωράφια. Η καλλιεργήσιµη γη είναι η πιο ποιοτική στο Carlow της Ιρλανδίας και έχει δρόµους που καθιστούν εύκολη την πρόσβαση σε όλα τα γόνιµα χωράφια.

Επένδυση στον αγροτουρισµό

Αν και το ιδανικό θα ήταν να πουληθεί ακέραιο, υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα για τµηµατικές αγορές. Για παράδειγµα µπορεί να αγοραστεί ως φάρµα µε ένα πολύ καλό σπίτι και τη δυνατότητα να χρησιµοποιηθούν τα άλλα σπίτια για αγροτουρισµό δίνοντας έξτρα έσοδα στους ιδιοκτήτες.

Ωστόσο, πολλοί θα έµπαιναν στη διαδικασία να αγοράσουν µεµονωµένα τα σπίτια σαν ιδιωτικές οικίες για ξεκούραση και τουρισµό.

Πρέπει βέβαια να σηµειωθεί ότι, σύµφωνα τον David Ashmore, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εκλεκτό περουσιακό στοιχείο για όποιον το αποκτήσει και θα ήταν καλό να περάσει στα χέρια ενός ιδιοκτήτη για να µην χάσει την ιδιαίτερη ταυτότητά των τόσων χρόνων.

Αγρότες οι σηµερινοί ιδιοκτήτες

Mark, David and Peter Richardson, τα άρρενα µέλη της οικογένειας στην οποία ανήκει τα τελευταία χρόνια το Aghade Lodge, στα πέριξ του Tullow, στο Carlow της Ιρλανδίας. Οι ίδιοι σηµειώνουν ότι η καλλιεργήσιµη γη είναι η πιο ποιοτική στο Carlow και έχει δρόµους που καθιστούν εύκολη την πρόσβαση σε όλα τα γόνιµα χωράφια. Η γη κοντά στο ποτάµι προορίζεται κυρίως για βόσκηση και είναι λιγότερο γόνιµη.

Ο ειδυλλιακός ποταµός Slaney

Σε λιγότερο από 2,25 χλµ. από την πολυτελή αγροικία ο επισκέπτης συναντά την ειδυλλιακή ένωση των δύο ποταµών Dereen και Slaney. Μάλιστα το οίκηµα βρίσκεται σε θέση µε εξαιρετική θέα προς τον ποταµό Slaney που διατρέχει το κτήµα και αποτελεί ως εκ τούτου το κορυφαίο φυσικό χαρακτηριστικό γνώρισµά του.

Με την εµπειρία του David Ashmore

Σύµφωνα µε τον David Ashmore του διάσηµου οίκου δηµοπρασιών Sotheby’s το σπίτι των 5.000 τ.µ. βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση παρά το γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί στα τέλη του 19ου αιώνα. Πρέπει να σηµειωθεί ότι µαζί µε το σπίτι πωλείται και ένα µικρό νησί µες στο ποταµό Slaney.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία