BACK TO
TOP

Αγρόκτημα

18d_2

Συνεταιριστική κίνηση 20 ανεξάρτητων κτηνοτρόφων, που παράγει βιολογικό φρέσκο γάλα στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και άλλα προϊόντα, όπως πρόβειο και γίδινο γάλα, ξινόγαλα, κεφίρ κλασικό και µε ρόδι, γιαούρτι αγελαδινό και πρόβειο, καθώς επίσης γάλα µε κακάο, αποτελεί η επιχείρηση «Γιαννιώτ’κο» που δραστηριοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Temeteron-2

Τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και τη στόχευσή της εταιρείας ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ ΑΕ αντιπροσωπεύει επακριβώς το όνοµά της, που σηµαίνει «δικό µας» στην ποντιακή διάλεκτο. Από τα πρώτα βήµατα της επιχείρησης, φάνηκε πως η προστιθέµενη αξία έρχεται όταν διαχειρίζεσαι µόνος το προϊόν του µόχθου. Έτσι, τα ζώα ακολούθησαν τα αυτοκίνητα µε τα ψυγεία, οι εγκαταστάσεις και τέλος το συσκευαστήριο.

Aitwliki-gi

Ό Αγροτικός Συνεταιρισµός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, µε ιστορία που ξεκινά το 1935, ανάµεσα στις πολλαπλές δραστηριότητές του λειτουργεί στη θέση Παραλία Σταµνάς εργοστάσιο τυποποίησης-συσκευασίας βρωσίµων ελαιών ποικιλίας Καλαµών.

meli

Το Μέλι Παρνασσού, το Μέλι Κρήτης, το Μέλι Μάνης και το Μέλι Θάσου της σειράς «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», που φτάνει αποκλειστικά στα ράφια των καταστηµάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία µε τη Stayia Farm, απέσπασαν φέτος κορυφαίες διακρίσεις στα Great Taste Awards 2019 που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο.

Olyssos-elaiolada

Τρεις διακρίσεις ποιότητας για την Creta Oil-Μποτζάκης ΑΕ έρχονται να επιβραβεύσουν την πολυετή προσπάθεια όλης της οµάδας της εταιρείας, για να προσφέρει ποιοτικό βραβευµένο κρητικό ελαιόλαδο σε όλο τον κόσµο.

Tsipouro

Η ιστορία του τσίπουρου και της τσικουδιάς είναι ένα παραµύθι. Ένα λαϊκό παραµύθι που άντεξε στο χρόνο και τα έχει όλα: Την καλοκάγαθη µητέρα γη που παράγει τα σταφύλια, τις καλές νεράιδες της ζύµωσης, τους κακούς µάγους του ξινίσµατος, που παλεύουν ποιος θα κυριαρχήσει, και στο τέλος τη λύτρωση, το θαύµα του καθαρού αποστάγµατος, που ρέει από τον άµβυκα. Κι όλα αυτά σε µία πρόχειρη αποθήκη στην άκρη της αυλής σε ένα µάλλον σκοτεινό τοπίο, που, όταν ο άνθρωπος δεν είναι νοικοκύρης, µπορεί να κρύβει πολλούς δράκους...

IMG_1285

Μεγάλωσε µέσα στους αργαλειούς και αγάπησε το ρυθµικό τους τραγούδι. Ως ενήλικη γυναίκα αρνιόταν να ασχοληθεί µε την τέχνη, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να ξεφορτωθεί τους κρητικούς αργαλειούς της οικογένειας. Τα µαθήµατα υφαντικής, που οργάνωσε πριν επτά χρόνια το ΚΑΠΗ του χωριού της και το πρόγραµµα γυναικείας επιχειρηµατικότητας την έφεραν στα υφάδια. Σήµερα έχει δηµιουργήσει το επιτυχηµένο brand Kurelu µε craft και tailor made υφαντά, τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλη την Ελλάδα, και όχι µόνο, χάρη στη δύναµη των social media.

Peskesi-2

Η πρώτη λίστα ελαιολάδων είναι γεγονός. Ήρθε για να αναδείξει ένα από τα πολυτιµότερα υλικά του τόπου µας σε πρωταγωνιστή της γαστρονοµικής εµπειρίας και παρουσιάστηκε στο Peskesi, το «farm to table» εστιατόριο του Παναγιώτη Μαγγανά

glyko-koutaliou--kerasi

Πολλά ωφέλιµα χηµικά συστατικά του νωπού κερασιού παραµένουν και στο βάζο σύµφωνα µε προκαταρκτική έρευνα του Perrotis College, που ανοίγει το δρόµο και για άλλες µελέτες που ίσως αναδείξουν το γλυκό του κουταλιού ως το πλέον υγιεινό επιδόρπιο

Melissokomia

Στη χώρα του Αρισταίου, µιας από τις πιο αινιγµατικές φιγούρες της ελληνικής µυθολογίας στον οποίο αποδίδεται ο τίτλος του «πατέρα» της συστηµατικής εκτροφής µελισσών, η τέχνη της µελισσοκοµίας, παρά τα προβλήµατα, συνεχίζει να… ανθεί.

22a

Αν και δεν είναι µεγάλη η πορεία της οµάδας του Eliama Daily Value, οι συγκινήσεις που έχει προσφέρει είναι σπάνιες. Μία διάκριση στάθηκε η αφορµή για ένα µεγάλο ταξίδι στον κόσµο του ποιοτικού ελαιολάδου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία