BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Φτιάχνει βιομήχανους και στην Ελλάδα η κάνναβη

Ενώ οι εκτιµήσεις για τον τζίρο της παγκόσµιας αγοράς φαρµακευτικής κάνναβης αγγίζουν τα 56 δις δολάρια για το 2025, η Ελλάδα επιβάλλεται να κατοχυρώσει τη θέση που της αναλογεί, λόγω των πλεονεκτηµάτων της.

Φτιάχνει βιομήχανους και στην Ελλάδα η κάνναβη

7
0

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας στην 1η Μαρτίου 2018 άνοιξε μια τεράστια συζήτηση για τα ζητήματα που ανοίγονται για τη χώρα μας. Υπάρχει θέση για τον Έλληνα αγρότη σε αυτή τη νέα παραγωγική αλυσίδα ή μιλάμε για μια υπόθεση που αφορά μόνο μεγάλους επενδυτές; Σε αυτό και άλλα πολλά ερωτήματα απαντήσεις έδωσε ο Γιάννης Μπακάλης, γεωπόνος και μέλος της Ομάδας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας που επεξεργάζεται το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Στρατή Ζαφείρη.    

 «Πρόκειται για µία βιοµηχανία µε τεράστιους τζίρους την επόµενη δεκαετία. Το 2015 υπολογίζεται ότι η παγκόσµια αγορά κάνναβης έφτασε τα 11,5 δις δολάρια. Για την επόµενη δεκαετία αναµένουµε ετήσιο ρυθµό ανάπτυξης της τάξεως του 17,1%, για να φτάσουµε το 2025 στα 56 δις ευρώ», αναφέρει ο κ. Μπακάλης, ο οποίος τονίζει ότι οι παραπάνω προβλέψεις είναι συντηρητικές ειδικά αν αναλογιστούµε το εύρο των ασθενειών που µπορεί να καλύψει το προϊόν.

«Η Ελλάδα σε αυτό τον παγκόσµιο τζίρο θα πρέπει να διεκδικήσει το κοµµάτι και τις επενδύσεις που τις αναλογούν και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο µίας και µέχρι στιγµής οι χώρες που εµπλέκονται είναι µόνο τρεις, το Ισραήλ, ο Καναδάς και η Γερµανία».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία