BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

«Πρασίνισµα» όταν οι αγρότες είναι στο «κόκκινο»

Το σχέδιο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι... µέχρι το Πάσχα ποιος ζει ποιος πεθαίνει!

48_220

310
0

Αν µη τι άλλο, στην πρόσφατη σύνοδο των Βρυξελλών, µε χιλιάδες αγρότες απέξω να διαµαρτύρονται, οι υπουργοί γεωργίας αναγνώρισαν ότι δεν αναφέρονται σε µια προνοµιούχο οµάδα. Το µορατόριουµ του χρέους των αγροτικών εκµεταλλεύσεων που έχει οδηγήσει σε έξοδο 3 εκατοµµύρια αγρότες σε όλη την Ευρώπη, έκανε εκκωφαντικό το «καµπανάκι» για εξαΰλωση του κλάδου αν δεν υπάρξει αλλαγή ρότας προσαρµοσµένη στις πραγµατικές ανάγκες τους. Ο αγροτικός κόσµος δεν µπορεί πλέον να ανεχθεί γραφειοκρατικές επιβολές, «πράσινες τρέλες» και κυρώσεις που θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση του, είπε ο πρόεδρος της συνεταιριστικής Coldiretti.

  • Η πρόσφατη σύνοδος των υπουργών Γεωργίας έβαλε στο τραπέζι τα επείγοντα αιτήµατα για αλλαγές στην ΚΑΠ, ελέω κραδασµών και κρίσεων. Τώρα, στην επόµενη συνάντηση στις 21-22 Μαρτίου, θα πρέπει να δροµολογηθούν και οι παρεµβάσεις από την Κοµισιόν.
  • Ήδη, ο αρµόδιος Επίτροπος, προανήγγειλε επανεξέταση του άρθρου 120 της ΚΑΠ και αύξηση των de minimis, καθώς οι κρίσεις της αγοράς απαιτούν υπέρβαση των ορίων.
  • Κυοφορείται και αλλαγή του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου και ευθυγράµµισης µε το εθνικό πλαίσιο για αποζηµιώσεις σε ζηµιές στις αγροτικές εκµεταλλεύσεις από εισβολές άγριων ζώων, όπως λύκοι, αγριόχοιροι, κ.λπ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία