BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Η πορεία του έργου LifeStymfalia στο επίκεντρο συνάντησης στην Αθήνα

Για την πρόοδο του έργου αποκατάστασης της λίμνης Στυμφαλίας «Life Stymfalia», ενημέρωσαν τον Βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα, στο πλαίσιο σχετικής συνάντησης, οι κ.κ. Βρασίδας Ζάβρας και Δημήτρης Δημόπουλος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Η πορεία του έργου LifeStymfalia στο επίκεντρο συνάντησης στην Αθήνα

1
0
Μάλιστα κατά τη συνάντηση έγινε σαφές πως οι προβλεπόμενες περιβαλλοντικές μελέτες στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών δράσεων έχουν ολοκληρωθεί και πλέον υπάρχει καταγεγραμμένη και αναλυτική γνώση της κατάστασης του υγροτόπου και των οικολογικών χαρακτηριστικών του

Υπενθυμίζεται ότι το Life Stymfalia είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου Life + της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την κοινή δράση του Δήμου Σικυωνίων, του ΟΙΚΟΜ, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, του ΚΑΠΕ και της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών. Στόχος του προγράμματος είναι η αποκατάσταση της λίμνης Στυμφαλίας, η προστασία και διαχείρισή της, η βελτίωση της κατάστασης των σημαντικών οικοτόπων και η διατήρηση των μοναδικών ειδών που ζουν στη λίμνη και στη γύρω περιοχή, η θεσμική προστασία της περιοχής Natura 2000 και η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τον παραπάνω σκοπό.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία