BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Ανάδοχος ελιάς: Πρωτότυπη εξαγωγή ελαιολάδου

Μία πρωτότυπη ιδέα για τη δημιουργία δικτύου «οπαδών» της ελληνικής ελιάς και καταστημάτων τύπου «Olive Shop» σε όλες τις μεγάλες αγορές του κόσμου γεννήθηκε στο Ρίο της Πάτρας με πρωτεργάτες την COMPO Hellas και τους συνεργάτες της.

Ανάδοχος ελιάς: Πρωτότυπη εξαγωγή ελαιολάδου

5
5

Περίπου 40 καλεσμένοι της εταιρείας λιπασμάτων COMPO Hellas παρακολούθησαν την ολοκληρωμένη πρόταση του Δημήτρη Μπαϊρακτάρη, εκπροσώπου της εταιρείας Αειφορική Συμβουλευτική Α.Ε., ως αποτέλεσμα συνεργασίας με τη διαφημιστική εταιρεία Emphasis.
Τον «σπόρο» έριξε ο διευθυντής της COMPO Hellas, Παναγιώτης Χαμακιώτης. Η πρώτη φάση της ιδέας θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια ανθρώπων-συνεργατών της COMPO, που θα αναζητήσουν δραστήριους παραγωγούς, πρόθυμους να «χαρίσουν» ένα ελαιόδεντρο σε κάποιον καταναλωτή από ευρωπαϊκή χώρα.
Στην πρώτη συνάντηση των ενδιαφερόμενων πλευρών, που έγινε στο Ρίο της Πάτρας, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απόψεις τους με βασικό άξονα προβληματισμού το ποιο θα είναι το όφελος στον παραγωγό, ενώ όλοι κατέληξαν ότι απώτερος στόχος θα είναι η αυξημένη ακόμα και διπλάσια από την τρέχουσα τιμή αγοράς του ελαιολάδου.

Στόχος οι 250.000 οικογένειες
Σύμφωνα με τον κ. Μπαϊρακτάρη, ο στόχος του προγράμματος είναι να συμμετάσχουν στην υιοθεσία μίας ελιάς συνολικά 250.000 ευρωπαϊκές οικογένειες και να γίνουν καταναλωτές του ελληνικού ελαιολάδου: «Από αυτή την ελιά, που θα υιοθετηθεί, θα μπορούμε να δώσουμε στον ανάδοχο 4 λίτρα ελαιόλαδο, συμβολικά. Επίσης θα μπορούμε να του δώσουμε μια σειρά παροχών, εκπτώσεις σε άλλα προϊόντα της περιοχής, σε διαμονή, εστίαση κ.λπ.
Φανταστείτε 250.000 άνθρωποι να αναζητήσουν πού βρίσκεται η ελιά που έχουν υιοθετήσει. Θα είχαμε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και στο τουριστικό ρεύμα της χώρας μας».
Συνεχίζοντας την περιγραφή του προγράμματος «Υιοθετούμε μια ελιά στην Ελλάδα», ο κ. Μπαϊρακτάρης επισημαίνει ότι «το σύνολο της παραγωγής θα έχει σταθερή τυποποίηση και ποιότητα, πολύ καλή εμφάνιση και προτείνουμε να αποζημιώνεται ο παραγωγός μέσω κάποιας κρατικής ή ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ή ακόμα και από ιδιώτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μια προσπάθεια κοινής συνεισφοράς, με τη μορφή cluster (συστάδα επιχειρήσεων και φορέων), για να γίνει αυτή η ιδέα πράξη. Η υλοποίησή της έχει κι έναν πολιτισμικό χαρακτήρα: Τη διαρκή σχέση και επικοινωνία του αναδόχου με τον ιδιοκτήτη της ελιάς, την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων, με πολλαπλά αποτελέσματα ακόμα και αντιστροφής της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.
Από εμπορικής απόψεως, το δείγμα ελαιολάδου που δίνουμε στον Ευρωπαίο, δημιουργεί μία βάση καταναλωτών, που γνωρίζει το προϊόν μέσα από τη χρήση στην κουζίνα του και θα μπορεί να έχει και αποτελέσματα στην αύξηση των πωλήσεων. Κάποια στιγμή μπορεί να μη μας φτάνουν 250.000 ελιές, να θέλουμε τις διπλάσιες. Εφόσον σταθεροποιήσουμε αυτό το πρώτο στάδιο, προχωράμε στο επόμενο, που είναι η δημιουργία καταστημάτων τύπου Olive Shops σε ευρωπαϊκές χώρες».

Τα βήματα
1. Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση και δημιουργία βάσης δεδομένων για επικοινωνία.
2. Εκπόνηση business plan και αποστολή του για διαβούλευση στους συμμετέχοντες.
3. Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας και συσκευασιών / κάρτας υιοθεσίας κ.τ.λ.
4. Σχεδιασμός διαφημιστικής καμπάνιας στο διαδίκτυο.
5. Σχεδιασμός λογισμικού για e-shop.
6. Έναρξη πιλοτικού προγράμματος δήμου Βόρειας Κυνουρίας (σε συνεργασία με δήμους Γερμανίας-Ρωσίας).
7. Δημιουργία εταιρικού σχήματος.
8. Έναρξη καμπάνιας (με πιθανή κρατική συνεργασία).
9. Λειτουργία πιλοτικού καταστήματος «Olive Shop» στην Αθήνα ή σε πόλη της βόρειας Ευρώπης.
10. Έναρξη πιλοτικού προγράμματος “Olive Corners” σε σούπερ-μάρκετ του εξωτερικού.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της Compo Hellas

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

11-10-2017 09:26Αγάπη Σιδηροπουλου

Ειμαι σχετικα νεα στο χώρο αλλά θα μ ενδιεφερε να μάθω περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα

Απάντηση

25-05-2015 16:28θανασης

Ενδιαφέρομαι να συνετεριστω μαζί σας ειμαι παραγωγος από Άμφισσα το τηλ.είναι 6945595551 1

Απάντηση

23-08-2012 14:16elenkrit

H δράση υλοποιείται ήδη στην Τουρκία...

Απάντηση

16-07-2012 19:12ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΚΑΣ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ. ΕΚΔΗΛΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:6936633204.

Απάντηση

16-07-2012 17:24anna liza

Parakalo tha ithela na mou steilete lwptomeries gia ti sygdkrimeni drasi.Tha me endiefere na symmeteho. Efharisto

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία