BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Συνδεδεμένη πορτοκαλιού με 2 δικαιολογητικά το 2016

Κατ' εξαίρεση μόνο για το έτος 2016 δεν θα υπάρξει η υποχρέωση για τις μεταποιητικές εταιρείες να έχουν ξοφλήσει τους παραγωγούς για την ποσότητα πορτοκαλιών που παρέλαβαν στο πλαίσιο του καθεστώτος συνδεδεμένης ενίσχυσης, καθώς το καθεστώς αυτό υλοποιείται για πρώτη φορά και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ως ορίζεται «προηγούμενη περίοδος» ενίσχυσης, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση.

Στην Σκανδιναβία θα φτάσουν τα προϊόντα του συνεταιρισμού Άρτας-Φιλιππιάδας

1
0
Όπως αναφέρεται, στην απόφαση (ΦΕΚ 2702/Β’/2015) το άρθρο 8 της υπ’ αριθ. 4653/106862/2−10−2015 υπουργικής απόφασης αντικαθίσταται ως εξής: «Κατ’ εξαίρεση, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκριθούν για να συμμετάσχουν στο καθεστώς το έτος 2016, υποχρεούται μέχρι την 20η Νοεμβρίου του 2015, να καταθέσουν μόνο τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων α και β της παραγράφου 3 του άρθρου 2 αυτής της απόφασης

Δηλαδή θα πρέπει να έχουν καταβάλει μόνο τα εξής δικαιολογητικά:

α) Βεβαίωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας που εδρεύει το εργοστάσιο, για την αρτιότητα και καταλληλότητα των εγκαταστάσεων για μεταποίηση της πρώτης ύλης σε τελικά προϊόντα (σύμφωνα με τον ΚΑΝ 852/2004).

β) Στην περίπτωση που η χυμοποίηση δεν πραγματοποιείται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, υποβάλλεται επιπλέον το μισθωτήριο συμβόλαιο, ή η σύμβαση παροχής υπηρεσιών ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αποδεικνύει επίσημα τη συνεργασία της μεταποιητικής εγκατάστασης με την μεταποιητική επιχείρηση καθώς και το σχετικό αποδεικτικό κατάθεσης στην αρμόδια ΔΟΥ. Η διάρκεια συνεργασίας πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το σύνολο της περιόδου όπως ορίζεται στο σημείο (β) του άρθρου 1 της παρούσας.

Μόνο για το 2016 δεν χρειάζεται να καταβληθούν τα εξής δικαιολογητικά, καθώς δεν υπήρξε προηγούμενη περίοδος εφαρμογής του καθεστώτος συνδεδεμένης πορτοκαλιών προς χυμοποίηση:

γ) Βεβαίωση της ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας που εδρεύει το εργοστάσιο, ότι την προηγούμενη περίοδο ή/και τις προηγούμενες περιόδους χυμοποίησε το σύνολο της πρώτης ύλης που παρέλαβε στο πλαίσιο του καθεστώτος της συνδεδεμένης ενίσχυσης, μετά από έλεγχο του ισοζυγίου.

δ) Βεβαίωση της ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας που εδρεύει το εργοστάσιο, σχετικά με την εξόφληση των πληρωμών της μεταποιητικής επιχείρησης προς τους φορείς, για τη πρώτη ύλη που έλαβε στο πλαίσιο της συνδεδεμένης ενίσχυσης κατά την προηγουμένη περίοδο ή/και τις προηγούμενες περιόδους.

Αναλυτικά η απόφαση με θέμα: Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 4653/106862/2−10−2015 υπουργικής απόφασης (Β΄ 2157) «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα των πορτοκαλιών που οδηγούνται προς χυμοποίηση σε εκτέλεση του άρθρου 52, του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία