BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Μηδενικό άθροισμα στη γεωργία από την 11η συνάντηση ΠΟΕ

Σε πλήρη αποτυχία οδηγήθηκαν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις της 11ης υπουργικής διάσκεψης στο Μπουένος Άιρες, αφού τα μέρη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου δεν κατάφεραν να επιτύχουν κανένα αποτέλεσμα, κάνοντας σαφή τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα σε θέματα που αφορούν τομείς όπως και η γεωργία.

Μηδενικό άθροισμα στη γεωργία από την 11η συνάντηση ΠΟΕ

4
0

Συμμετέχοντας στην τελική σύνοδο της 11ης διετούς υπουργικής διάσκεψης του ΠΟΕ στο Μπουένος Άιρες, η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Σεσίλια Μάλστρομ εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αποτυχία της Υπουργικής Διάσκεψης να επιτύχει κάθε πολυμερή έκβαση.

«Όλα τα μέλη του ΠΟΕ πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα απλό γεγονός: δεν επιτύχαμε όλους τους στόχους μας και δεν επιτύχαμε πολυμερή αποτελέσματα. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι δεν συμφωνούμε ούτε καν να σταματήσουμε την επιδότηση της παράνομης αλιείας. Τώρα, ελπίζω ότι πολλά μέλη του ΠΟΕ, των οποίων η δράση εδώ στο Μπουένος Άιρες εμπόδισε την λήψη ενός αποτελέσματος, θα χρησιμοποιήσουν τον χρόνο μετά από αυτή υπουργική συνάντηση ως πολύτιμη αυτο-αντανάκλαση», δήλωσε με πικρία η Μάλστρομ.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Φιλ Χόγκαν δήλωσε ότι «Από την άποψη της γεωργίας, είναι πολύ απογοητευτικό το γεγονός ότι ένα πρόγραμμα εργασίας δεν συμφωνήθηκε στο Μπουένος Άιρες. Αυτό σημαίνει ότι σημαντικά θέματα όπως η επισιτιστική ασφάλεια δεν θα έχουν πλέον προτεραιότητα στις εργασίες του ΠΟΕ. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον των αγροτών και των αγροτών στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ούτε στον αναπτυγμένο κόσμο. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα αθροιστικά αρνητικό για όλους τους εμπλεκόμενους. Ο ΠΟΕ δεν είναι παιχνίδι με μηδενικό άθροισμα, είναι ένα παιχνίδι θετικού αθροίσματος όταν όλοι παίζουν το ρόλο τους».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία